Ať už jste skvělými kuchaři nebo začátečníky, vždycky existují v kuchyni věci, které můžete dělat lépe nebo si ulehčit práci. Možná vás to nikdy ani nenapadlo, ale jakmile to uslyšíte nebo si to přečtete a následně zkusíte, zjistíte, že se věi opravdu dají dělat mnohem lépe. Připravili jsme si pro vás 19 univerzálních tipů, které jsou jako triky od šéfkuchařů. Pomohou vám ulehčit práci v kuchyni a budete se cítit opravdu jako špičkoví kuchaři. Můžete potom poradit ostatním a být jako odborníci.

Tipy a triky od šéfkuchařů, které vám usnadní práci v kuchyni

triky od šéfkuchařůFoto: pexels

1. Jak zachránit přesolenou polévku

triky od šéfkuchařůFoto: gotovimborsch

Jednoduše vyvažte slanou a sladkou chuť a vhoďte do polévky kostku cukru.

2. Jak udělat křehké hovězí

triky od šéfkuchařůFoto: hoteyrest

Před tím, než začnete maso dělat, namarinujte ho v majonéze – bude mnohem lepší a jemnější!

3. Kukuřice

triky od šéfkuchařůFoto: cooking.lady

Zbytky vařené kukuřice mohou být použity na salát. Odřízněte jednotlivá semínka ostrým nožem.

4. Zachovejte bohatou chuť jídla

triky od šéfkuchařůFoto: medweb

Před servírováním jídla nahřejte talíře nebo naopak zchlaďte při podávání studeného pokrmu. Tneto trik pomůže zachovat bohatou chuť s čerstvost.

5. Jak jednoduše oddělit žloutek od bílku

triky od šéfkuchařůFoto: novate

Potřebujete pouze plastovou lahev. Zmáčkněte ji a hrdlo namiřte ke žloutku, který máte společně s bílkem v misce. Pusťte, podtlakem žloutek vsajte. A hotovo!

6. Mléko a šťouchané brambory

triky od šéfkuchařůFoto: povar

Není vhodné přidávat do šťouchaných brambor studené mléko, může se zdrcnout. Raději použijte teplé, budete mít krásně krémové brambory.

7. Chutné ledové kostky

triky od šéfkuchařůFoto: znaikak

Skvělý trik pro domácí limonádu! Zamražte vodu společně s borůvkami, mátou a citrónem. Až budete míchat limonádu, stačí hodit pár kostek a osvěžující ochucený drink je na světě!

8. Zmražené víno

triky od šéfkuchařůFoto: reformador

Použijte stejnou metodu jako výše, ale zmražte víno. Můžete ho použít do kulinářských experimentů.

9. Co s chlebem, který už není čerstvý?

triky od šéfkuchařůFoto: liveinternet

Chléb, který už není dobrý pouze s máslem a šunkou, použijte do zapečených pokrmů. Nádivka nebo zapečený chléb se sýrem?

10. Jak zachovat zeleninu čerstvou?

triky od šéfkuchařůFoto: vesdoloi

Metod je spoustu, například celer a brokolici uchováte tak, že ji jednoduše zabalíte do potravinářské folie.

11. Již jednou zapečené potraviny znovu čerstvé? ANO!

triky od šéfkuchařůFoto: flickr

Jednoduchá pomoc! Už jídlo znovu nedávejte ohřát v mikrovlnné troubě, ale dejte na pánev!

12. Jak zajistit krásně zelené avokádo bez zhnědnutí?

triky od šéfkuchařůFoto: sarafan

Umístěte ho do mističky s nakrájenou cibulí!

13. Neřízněte se o nůž!

triky od šéfkuchařůFoto: ADDYOLOGY/youtube

Při krájení se může stát, že vám sklouzne ruka a pořežete se. Stačí obalit držadlo pár gumičkamaa je po problému!

14. Náhrada majonézy

triky od šéfkuchařůFoto: wday

Došla majonéza? Vyrobte si svojí ze zakysané smetany, žloutku a hořčice!

15. Jak udržet čerstvou nakrájenou cibuli

triky od šéfkuchařůFoto: notefood

Znáte to, potřebujete na něco cibuli, ale dost vám zbyde. Stačí zabalit do potravinářské folie a dát do krabičky nebo ji umístit na talíř, který předtím posypete solí.

16. Jak eliminovat zápach

triky od šéfkuchařůFoto: oinfo

Pokud se potřebujete zbavit zápachu například od ryb, použijte směs z vody a octu.

17. Udržte chléb čerstvý!

triky od šéfkuchařůFoto: tebyan

Chléb udržíte čerstvý, pokud k němu dáte pár jablíček.

18. Křupavé hranolky

triky od šéfkuchařůFoto: womanway

Pokud toužíte po křupavých a chutných hranolkách, nejdříve nakrájené brambory vysušte do sucha a až poté je osmažte na pánvi.

Líbí se vám tyto triky od šéfkuchařů? Schválně, které neznáte a vyzkoušíte?

Těchto 15 blahodárných jídel ochrání vaše tělo před infarktem.

Kačka

Kačka

happy bloger a věčný optimista

Ahoj! Jmenuji se Kačka. Jsem kreativní a velmi cílevědomý člověk, věčný optimista a snílek. Snažím se pomalu si plnit sny a stále se v něčem zlepšovat. Baví mě tvořit, hrát si s texty a upravovat je. Ráda vařím i peču, miluji zdravé jídlo, ale i nezdravé (hlavně sladké, hihi). Zajímám se o typicky holčičí záležitosti – kosmetika, móda, vaření, ale i cestování. Právě proto mám v Happymagu na starosti rubriky zdraví, kreativita, lepší život a právě i cestování.