Ať už jste skvělými kuchaři nebo začátečníky, vždycky existují v kuchyni věci, které můžete dělat lépe nebo si ulehčit práci. Možná vás to nikdy ani nenapadlo, ale jakmile to uslyšíte nebo si to přečtete a následně zkusíte, zjistíte, že se věi opravdu dají dělat mnohem lépe. Připravili jsme si pro vás 19 univerzálních tipů, které jsou jako triky od šéfkuchařů. Pomohou vám ulehčit práci v kuchyni a budete se cítit opravdu jako špičkoví kuchaři. Můžete potom poradit ostatním a být jako odborníci.
Tipy a triky od šéfkuchařů, které vám usnadní práci v kuchyni
1. Jak zachránit přesolenou polévku
Foto: gotovimborsch
Jednoduše vyvažte slanou a sladkou chuť a vhoďte do polévky kostku cukru.
2. Jak udělat křehké hovězí
Foto: hoteyrest
Před tím, než začnete maso dělat, namarinujte ho v majonéze – bude mnohem lepší a jemnější!
3. Kukuřice
Foto: cooking.lady
Zbytky vařené kukuřice mohou být použity na salát. Odřízněte jednotlivá semínka ostrým nožem.
4. Zachovejte bohatou chuť jídla
Foto: medweb
Před servírováním jídla nahřejte talíře nebo naopak zchlaďte při podávání studeného pokrmu. Tneto trik pomůže zachovat bohatou chuť s čerstvost.
5. Jak jednoduše oddělit žloutek od bílku
Foto: novate
Potřebujete pouze plastovou lahev. Zmáčkněte ji a hrdlo namiřte ke žloutku, který máte společně s bílkem v misce. Pusťte, podtlakem žloutek vsajte. A hotovo!
6. Mléko a šťouchané brambory
Foto: povar
Není vhodné přidávat do šťouchaných brambor studené mléko, může se zdrcnout. Raději použijte teplé, budete mít krásně krémové brambory.
7. Chutné ledové kostky
Foto: znaikak
Skvělý trik pro domácí limonádu! Zamražte vodu společně s borůvkami, mátou a citrónem. Až budete míchat limonádu, stačí hodit pár kostek a osvěžující ochucený drink je na světě!
8. Zmražené víno
Foto: reformador
Použijte stejnou metodu jako výše, ale zmražte víno. Můžete ho použít do kulinářských experimentů.
9. Co s chlebem, který už není čerstvý?
Foto: liveinternet
Chléb, který už není dobrý pouze s máslem a šunkou, použijte do zapečených pokrmů. Nádivka nebo zapečený chléb se sýrem?
10. Jak zachovat zeleninu čerstvou?
Foto: vesdoloi
Metod je spoustu, například celer a brokolici uchováte tak, že ji jednoduše zabalíte do potravinářské folie.
11. Již jednou zapečené potraviny znovu čerstvé? ANO!
Foto: flickr
Jednoduchá pomoc! Už jídlo znovu nedávejte ohřát v mikrovlnné troubě, ale dejte na pánev!
12. Jak zajistit krásně zelené avokádo bez zhnědnutí?
Foto: sarafan
Umístěte ho do mističky s nakrájenou cibulí!
13. Neřízněte se o nůž!
Foto: ADDYOLOGY/youtube
Při krájení se může stát, že vám sklouzne ruka a pořežete se. Stačí obalit držadlo pár gumičkamaa je po problému!
14. Náhrada majonézy
Foto: wday
Došla majonéza? Vyrobte si svojí ze zakysané smetany, žloutku a hořčice!
15. Jak udržet čerstvou nakrájenou cibuli
Foto: notefood
Znáte to, potřebujete na něco cibuli, ale dost vám zbyde. Stačí zabalit do potravinářské folie a dát do krabičky nebo ji umístit na talíř, který předtím posypete solí.
16. Jak eliminovat zápach
Foto: oinfo
Pokud se potřebujete zbavit zápachu například od ryb, použijte směs z vody a octu.
17. Udržte chléb čerstvý!
Foto: tebyan
Chléb udržíte čerstvý, pokud k němu dáte pár jablíček.
18. Křupavé hranolky
Foto: womanway
Pokud toužíte po křupavých a chutných hranolkách, nejdříve nakrájené brambory vysušte do sucha a až poté je osmažte na pánvi.
Líbí se vám tyto triky od šéfkuchařů? Schválně, které neznáte a vyzkoušíte?
Těchto 15 blahodárných jídel ochrání vaše tělo před infarktem.
Kačka
happy bloger a věčný optimista
Ahoj! Jmenuji se Kačka. Jsem kreativní a velmi cílevědomý člověk,