Přihlaste se, kdo miluje asijská jídla. Bude nás tu asi dost. Jsou zdravá, lehká, plná chutí a zeleniny. Troufli jste si už někdy něco asijského uvařit? Možná se bojíte, protože nemáte ta správná koření a ingredience. Na internetu je plno složitých receptů, které se bojíte zkusit. Já vám teď představuji jednoduchý recept na pravé fantastické Pho bo, které zvládne opravdu každý. Ochutnáte a už nikdy nebudete chtít nic jiného. Tato vietnamská polévka je totiž fantastická.



Jednoduchý recept na Pho bo

phobo
Foto: pexels

Ingredience:

  • 2 kosti
  • čerstvý zázvor, svitek skořice,
  • cibule
  • badyán
  • kardamon
  • 400g hovězí kližky

Do polévky:

  • 500g falešné svíčkové
  • rýžové nudle
  • chilli papričky
  • citrón
  • koriandr
  • červená cibule
  • mungo klíčky




Postup:

  1. Vyvařte kosti a udělejte vývar.
  2. Všechno koření opražte na pánvi i s cibulí.
  3. Do vývaru hodťe koření i maso. Maso vytáhněte po 2-3 hodinách a vývar táhněte až 6 hodin, postupně dolévejte vypařující se vodu.




Suroviny do polévky:

  1. Bylinky propláchněte a nudle ponořte do studené vody alespoň na 45 minut, poté je krátce povařte a připravte na talíř, tam ještě zvětší svůj objem.
  2. Nakrájejte maso na velmi tenké plátky a přidejte na talíř.
  3. Přidejte i najemno nasekanou cibulku, bylinky a klíčky a zalejte vývarem.
  4. Ihned podávejte.
  5. Na talíř dejte chilli a citrón, každý si pak může ochutit vývar podle svého.




Pokud Pho bo zkusíte, dejte nám vědět a přidejte i fotku.

Připravte si tajný recept z KFC. 

Kačka

Kačka

happy bloger a věčný optimista

Ahoj! Jmenuji se Kačka. Jsem kreativní a velmi cílevědomý člověk, věčný optimista a snílek. Snažím se pomalu si plnit sny a stále se v něčem zlepšovat. Baví mě tvořit, hrát si s texty a upravovat je. Ráda vařím i peču, miluji zdravé jídlo, ale i nezdravé (hlavně sladké, hihi). Zajímám se o typicky holčičí záležitosti – kosmetika, móda, vaření, ale i cestování. Právě proto mám v Happymagu na starosti rubriky zdraví, kreativita, lepší život a právě i cestování.