Znáte quiche? Jedná se o francouzský koláč, který je vhodný pro ty, kteří jako dezert nemusí sladké nebo klidně jako hlavní chod místo velkého oběda. Quiche stačí doplnit lehkým salátkem a lehký oběd či večeře je na světě. Dokonce je skvělý i jako svačina do práce nebo do školy. Můžete si do něj dát to, co máte rádi a jeho příprava není vůbec složitá.

Přečtěte si také: Jednoduchý dort 4x jinak pro každého



3 recepty na fantastický quiche, který si zamilujete

quiche
Foto: pixabay

Špenátový quiche

Korpus
250 g celozrnné mouky
100 g másla
2 PL mléka
1 ČL soli
špetku oregana, sušeného česneku, tymián

Náplň
2x zakysaná smetana
4 bílky
pažitka
cibule
špenát
strouhaný sýr 30 %
česnek, sůl, pepř, muškátový oříšek
šunka nejvyšší kvality

Postup

Těsto na korpus nechte 30 minut v ledničce, pak vyválejte placku, kterou dejte do formy.
Osmažte cibulku, přidejte šunku, špenát a česnek. Smíchejte smetanu, zakysanou smetanu, vejce, zbytek koření a pažitku.
Korpus dejte péct na 160 °C cca 10 minut. Vyndejte korpus, přidejte směs se špenátem, posypejte sýrem, zalijte směsí ze smetany atd., posypejte sýrem. Pečte cca 45 minut na 160 °C.

Autora receptu najdete u příspěvku.





Cuketový quiche

Ingredience

Korpus:
180 g mandlové mouky
20 g kokosové mouky
2 vejce
20 g ghí/olivového oleje

Náplň:
Půl cukety
10 kusů cherry rajčat
70 ml (ovesného) mléka
1 lžička soli
80 g sýru feta nakrájený na kousky
4 vejce
Bylinky – medvědí česnek

Postup

Všechny suroviny společně smícháme vařečkou, potom si můžeme pomoct rukou. Troubu rozehřejeme na 180-190’. Rukama pečlivě vmačkáme do formy (25 cm), kterou nemusíme vymazávat. Zabere to trochu času, ale rukama a prsty vám to půjde o dost lépe. Těsto propícháme sem tam vidličkou. Dáme péct na 10 min.

Vejce rozšleháme, přilijeme mléko a přisypeme sůl. Cuketu, rajčata i sýr nakrájíme na kousky, smícháme s vejci. Přidáme jakékoliv bylinky, já dala lžíci sušeného medvědího česneku.

Po 10 min vyndáme z trouby připravený korpus, do kterého nalijeme směs a dáme znovu péct na cca 20 minut. Dokud nebude vaječná směs tuhá. Po upečení necháme chvilku zchladnout, lépe se bude krájet. Dobrou chuť.

Autora receptu najdete u příspěvku.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Martina Kubištová (@pecuapakjim)

Přečtěte si také: Raw zdravé dezerty bez bílého cukru a mouky



Cibulový quiche

Ingredience

• 1 vejce
• 1/2 vaničky tvarohu
• 4 PL mandlové mouky
• 1 PL mouky ze zlatého lněného semínka
• 1 čjl dijonské hořčice
• sůl

• cibule (nechat zkaramelizovat)
• slanina
• zakysaná smetana (potřít korpus)
• tvrdý sýr

Postup

Smíchat – nechat odstát – předpéct 10 – 15 min při 160 °C (horkovzduch) – naplnit – dopéct 10 min.

Autora receptu najdete u příspěvku.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílel uživatel @lowcarb_s_hanny

Udělejte si slaný quiche a dopřejte si nějakou novou dobrotu, kterou třeba ještě neznáte. Všem bude chutnat!

Přečtěte si také: Nebaví vás pečení? Vyzkoušejte těchto 5 receptů na nepečené cukroví!