Houby jsou skutečná lahůdka a o to víc, pokud je umíte připravit. Máte doma zrovna houby domácí a nevíte, co s nimi? Ukážeme vám tři recepty s houbami, které si oblíbíte a budete je chtít dělat pořád. A jestli se tak stane, určitě recepty sdílejte dál. A pokud je vyzkoušíte a zachutnají vám, napište nám.

Přečtěte si také:22 tipů na rychlou večeři do 10 minut

3 TOP recepty s houbami, které si oblíbíte

recepty s houbamiFoto: pixabay

Houby s těstovinami

Ingredience:

Majovky a smrži (já jich měla necelé 2 hrsti)
250 ml tučné smetany
2 lžíce hladké mouky
20 g másla
šťáva z citrónu
pepř
sůl

Houby očístíme, smrže pořádně opláchneme, protože v sobě mívají hodně nečistot.

Nakrájíme je na plátky, pokapeme citrónovou šťávou a dusíme na másle cca 15 minut. Posléze osolíme a opepříme.

Do smetany vmícháme mouku a za stálého míchání ji pomalu přidáváme do hub. Pořádně mícháme, aby omáčka byla hladká.

Podáváme s těstovinami.

Autora receptu najdete u příspěvku.

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Příspěvek sdílený Eliška Bouchalová (@elisabeth092)




Houbové bulgureto

Na 3 porce si připravte:
1 cibuli,
75 g hub,
1 dcl bílého vína,
0,5 l vývaru,
100 g parmezánu,
200 g bulguru v syrovém stavu,
1 lžíci medu,
sůl,
pepř,
řepkový olej a
rozmarýn.

Bulgur si uvaříme vedle v kastrolu v osolené vodě dle návodu.
Na oleji si osmahneme cibulku dozlatova, zalijeme ji trochou vařící vody, přidáme lžíci medu a necháme ji zkaramelizovat.
Přidáme houby a orestujeme je.
Směs zalijeme bílým vínem, které necháme téměř úplně vyvařit.
Poté jídlo zalijeme vývarem, okořeníme ho a necháme asi 10 minut povařit.
Do směsi přidáme uvařený bulgur a 70 g parmezánu a směs mícháme, až je krásně hustá.
Podáváme posypané 10 g parmezánu.

Autora receptu najdete u příspěvku.

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Příspěvek sdílený #azastojidlo (@azastojidlo)

Těstoviny s houbami a krémovou omáčkou

• 1 balení fussili připravených dle návodu • 1 pl Ghí • 1 cibule • 200–300 g čerstvých hub • 1/2 čl drceného kmínu • 1/4 čl pepře • 1/2 čl soli • kelímek smetany (můžete použít i rostlinnou náhradu) • 1 čl kokosového cukru • 1 pl jablečného octa 1. Na ghí osmažíme na drobno nakrájenou cibuli. 2. Přidáme směs očištěných a nakrájených hub. 3. Přidáme kmín, sůl a pepř. 4. Zalijeme smetanou a vaříme cca 10 minut na mírném plameni. 5. Dochutíme octem a cukrem. 6. K hotovému základu vmícháme těstoviny. Dobrou chuť! Autora receptu najdete u příspěvku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Příspěvek sdílený GOODIE RECEPTY (@goodierecepty)

Tyhle recepty s houbami musíte zkusit, jsou vynikající. A pokud houby milujete, tohle si vážně oblíbíte. Nicméně tyto recepty chutnají i těm, kteří houby moc nemusí.

Přečtěte si také: Quinoa 10x jinak: tyto recepty zvládnete levou zadní