Typický český pokrm, který není příliš zdravý, jde o kalorickou bombu, která je ale chuťově naprosto vynikající a pokud si ji dopřejete jen jednou za čas, vůbec to ničemu nevadí. Naopak, potěšíte vaše chuťové buňky! Milují ho děti i dospělý. A o čem je řeč? Výborný smažený sýr, ideálně s hranolkami nebo brambory a tatarkou. Mňam, už se vám sbíhají sliny? Tuhle dobrotu si teď můžete udělat u vás doma za pár minut jen z pár ingrediencí a zvládnou to i ti, kteří nejsou moc zkušení.

Přečtěte si také: 10 tipů na bezmasé jídlo, které vám bude chutnat



3x recept na skvělý křupavý smažený sýr

smažený sýrFoto: pixabay

Přečtěte si také: Recept na nejlepší slaný závin z listového těsta

1. FIT smažený sýr

Ingredience

• 100 g eidam cihla do 30 % tuku
• rozdrcené cornflakes
• celozrnná špaldová mouka
• vejce
• kapka oleje

Postup
1. Sýr klasicky obal v trojobalu – mouka, vejce s troškou vody a rozdrcené cornflakes (většinou je rozdrtím tyčovým mixérem na jemnou strouhanku). Já poté zopakovala ještě obalení ve vajíčku a cornflakes, abych měla jistotu, že mi sýr nevyteče.
2. Obalený sýr polož na plech vyložený pečícím papírem, pokapej trochou oleje a dej péct do předehřáté trouby na 200 °C, dokud strouhanka nezezlátne. Kontroluj, netrvá to moc dlouho.

Autora receptu najdete u příspěvku.





2. Low carb smažený sýr

Sýr jsem protáhla vajíčkem a obalila v lahůdkovém droždí. Postříkala jsem olivovým olejem ve spreji a fritovala v HV fritéze na 200° do zlatova.

Autora receptu najdete u příspěvku.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený GOOD LOW CARB FOOD (@good_low_carb_food)





3. Klasický smažený sýr se šunkou

Ingredience

  • sýr eidam (min. 40 % tuku) 4 plátky o tloušťce 1 cm
  • šunka 4 plátky
  • vejce 2 ks
  • hladká mouka
  • polohrubá mouka
  • strouhanka z toustového chleba
  • řepkový olej a přepuštěné máslo na smažení

Postup

  1. Strouhanku smíchejte s polohrubou moukou v poměru 2 díly strouhanky a 1 díl mouky.
  2. Sýr o tloušťce zhruba 1 cm rozpulte, dovnitř vložte šunku, přitiskněte, obalte v mouce, vejci a směsi strouhanky s moukou. V hlubší nádobě rozpalte olej s přepuštěným máslem. Teplota by měla být udržovaná na 160 °C.
  3. Obalený sýr smažte z obou stran dozlatova – opatrně obracejte, abyste nepropíchli trojobal a sýr nevytékal.
  4. Usmažený sýr dejte okapat na ubrousek a podávejte s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.

Autora receptu najdete tady.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený terda_liskova_sirinova (@lisky_v_kuchyni)

Máte rádi smažený sýr? Udělejte si ten nejlepší.

Přečtěte si také: Smažený kapr na 3 způsoby: tyto recepty musíte vyzkoušet