Je tu konec roku a s tím spojené silvestrovské oslavy, na které určitě budete dělat nějaké občerstvení. Pokud přemýšlíte co, je fajn vsadit na klasiku a zvolit třeba chlebíčky, které by na žádné oslavě neměly chybět. Nemusíte dělat jen ty klasické s bramborovým salátem, můžete zvolit mezi různými variantami a udělat všelijaké druhy. S výběrem vám pomůžeme, máme pro vás totiž 5 receptů na ty nejlepší chlebíčky. Tak s chutí do toho!

Přečtěte si také: 30 receptů na úžasné jednohubky: klasické, rychlé, zdravé, veganské i luxusní







5 receptů na chlebíčky, které budou mít úspěch

chlebíčkyFoto: pixabay

1. Šunkové chlebíčky

Ingredience

  • 500 g veky
  • 60 g másla
  • 150 g šunky
  • 40 g tvrdého sýra
  • 1 rajče
  • 1 zelená paprika
  • 1 vejce
  • 1 kyselá okurka
  • podle chuti hořčice, sardelová pasta

Postup

  1. Plátky veky potřeme máslem, které jsme smíchali s hořčicí a sardelovou pastou.
  2. Pak na chlebíčky klademe šunku, zelenou papriku, rajče a okurku pokrájené na tenko, vejce uvařené na tvrdo.
  3. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.

Autora receptu najdete tady.

 

View this post on Instagram

 

Příspěvek sdílený Eva (@modry_stul)

2. Chlebíčky s uzeným lososem

Ingredience

  • 1 veka nebo celozrnný chléb
  • 300 g uzeného lososa

Lososové máslo

  • 100 g másla
  • 50 g uzeného lososa
  • špetka mletého bílého pepře
  • 1/2 lžičky citronové šťávy
  • špetka soli

Postup

  1. Máslo utřeme do pěny, přidáme drceného lososa, pepř, citrónovou šťávu a sůl dle chuti a vše důkladně promícháme.
  2. Veku nebo celozrnný chléb nakrájíme na plátky, potřeme je lososovým máslem a naskládáme na ně plátky uzeného lososa.
  3. Hotové chlebíčky můžeme ozdobit hoblinkami másla.

Autora receptu najdete tady.





3. Chlebíčky s upečeným lososem

Ingredience

  • bagety
  • čerstvý sýr
  • upečený losos
  • kapary

Postup

  1. plátky bagety namažte čerstvým sýrem (například lučinou)
  2. steak z lososa osolte, opečte a na talíři rozmačkejte vidličkou a kousky rybiho masa dejte na bagetu
  3. nakonec ozdobte malými kaparami a dobrou chuť

Autora receptu najdete u příspěvku.





4. Zapečené vajíčkové chlebíčky

Ingredience

  • veka , bageta, toustový chléb
  • rozšlehané vejce
  • máslo
  • dušená šunka nebo sušená
  • sýr dle chuti: Čedar, Niva, Gouda, Hermelín…
  • sůl , koření a bylinky dle chuti

Postup

Na pánvi s rozpuštěným máslem osmažíme drobně pokrájenou šunku, přidáme vejce, osolíme, opepříme a za častého míchání uděláme řídká míchaná vajíčka. Dle chuti a pro obměnu můžeme přidat čerstvě nasekané bylinky (petrželka, pažitka…), jemně nasekaný česnek… Odstavíme a necháme částečně zchladnout.
Během chladnutí míchaných vajíček potřeme slabě plátky veky, bagety, toustového chleba máslem a dáme je na plech. Na ně nandáme (já mám rád bohatě) míchaná vajíčka, která posypeme nastrouhaným nebo pokrájeným sýrem dle chuti, drobně pokrájenou sušenou šunkou nebo pikantním salámem či klobásou… a vložíme do zahřáté trouby na 160 stupňů. Pečeme do rozpuštění sýrů, nepřesušíme.
Autora receptu najdete tady.




5. Chlebíčky s prosciuttem a parmezánem

Ingredience

  • 2 bagety
  • 200 g Prosciutta
  • 100 g parmezánu
  • 1/2 hlávkového salátu
  • 100 g cherry rajčat
  • trochu bazalky

Postup

  1. Bagetu nakrájíme našikmo, položíme na ni pár lístků salátu, plátek zatočeného prosciutta, hoblinky parmezánu, rozkrojené cherry rajče a ozdobíme lístky bazalky.

Autora receptu najdete tady.

 

View this post on Instagram

 

Příspěvek sdílený matz (@matzmckay)

Máte rádi chlebíčky? Tak ty nejlepší připravte na oslavu konce roku!

Přečtěte si také: 8 zdravých chuťovek na dokonalý piknik