Halloween je tu za pár dní a pokud chystáte nějakou párty nebo jdete k někomu na oslavu, neměli byste přijít s prázdnou a rozhodně něco připravit. Mělo by to být chuťově dobré a nápadité. Jestli stále tápete a netušíte, co udělat, dáme vám tipy. Můžete se inspirovat. Příprava bude bavit i děti.

Přečtěte si také: 10 receptů na veselé jednohubky pro děti, které je budou bavit jíst



7 chuťovek, které připravte na Halloween

halloween
Foto: pixabay

1. Halloweenský punč

Ingredience

2 litry brusinkového džusu
1 Apple cider
cca 3 dcl vodky
borůvky
led

Postup

Všechno smícháme a můžeme podávat. Pěkně vychlazené.

Autora receptu najdete u příspěvku.

2. Těstoviny s prsty

Ingredience

párky, cibuli – na prsty
vařené testoviny
Na omáčku:
olivový olej
menší cibule
1 mrkev
1 červená paprika
sůl
2 stroužky česneku
sušené oregáno
1/2 plechovky sekaných rajčat

Postup

Na rozpálenou pánev vlijeme olivový olej a na něm orestujeme najemno nakrájenou cibuli, dále mrkev a červenou papriku na menší kousky a česnek. Ten nadrtíme a taky nasekáme. Osolíme a vaříme do změknutí zeleniny. Poté přidáme sušené oregáno a necháme provařit cca 5 minut. Ke konci vlijeme rajčátka a necháme ještě společně prohřát. Výslednou omáčku rozmixujeme a ještě podle chuti dosolíme či dosladíme.
Podáváme s vařenými těstovinami a „prsty“.
A jak prsty vytvoříme ? Párky v půlce rozkrojíme, odkrojíme podle tvaru nehtů na koncích a uprostřed několikrát nařízneme. Omáčkou si pomůžeme aby nám držela cibule ( místo nehtu ), kterou nakrájíme na menší kousky.

Autora receptu najdete u příspěvku.

3. Dýňový nápoj

Ingredience

1 hrnek plnotučného mléka, 2 lžíce dýňového pyré (neboli rozmixované uvařené dýně), 2 lžíce skořicového cukru, špetku muškátového oříšku, šlehačku podle chuti a skořici na posypání

Postup

Do kastrůlku vlijeme mléko a pomalu začneme zahřívat. Není nutné jej vařit! Jakmile uvidíme, že se z mléka kouří a je horké, přidáme dýňové pyré a na mírném plamenu společně zahříváme a důkladně promícháváme, dokud se pyré s mlékem úplně nespojí. Poté přidáme skořicový cukr. Nakonec ještě vmícháme špetku muškátového oříšku. Nápoj vlijeme do vysoké sklenice, navrch dáme šlehačku (ideálně domácí), zlehka posypeme špetkou skořice a popřípadě doplníme na ozdobu skořicovou tyčinkou. Ihned podáváme.

Autora receptu najdete u příspěvku.

4. Halloweenské pavoučí muffiny

Ingredience

1 vejce, 70 g másla, 70 g krupicového cukru, 150 ml mléka, 200 g polohrubé mouky, 1 kypřicí prášek do pečiva, 10 g holandského kakaa, 20 g kvalitní čokolády, čokoládová poleva (může být hotová), pendrekové tyčinky z lékořice, čokoládové „knoflíky“ (popř. tmavé lentilky), kuličky na dekoraci, kousek čokolády

Postup

Vejce rozklepneme do misky, přidáme změklé máslo, krupicový cukr a mléko. Smícháme dohromady, poté přisypeme polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva, kakao a nastrouhanou čokoládu. Vše důkladně promícháme. Připraveným těstem naplníme do 3/4 formičky na muffiny (muffinů bude asi 10 až 12) a dáme do trouby předehřáté na 180° Celsia. Pečeme 15 až 20 minut, upečené vyndáme z trouby. Poté do každému muffinu zapíchneme 6 pendrekových tyčinek (jako nohy pavouka) a přelijeme trochou rozpuštěné čokoládové polevy. Ozdobíme lentilkami a barevnou dekorací (což budou pavoučí oči) a na závěr pavouka postrouháme čokoládou (vzniknou jakési chlupy).

Autora receptu najdete u příspěvku.





5. Veganské brownies

Ingredience

440 g rozmixované syrové dýně
75 g kešu másla
50 g kokosového oleje
5 ČL xylitolu
20 g veganského kakaového proteinu
5 ČL kakaa

Krém
400 g vařené batáty
5 ČL kakaa
2 ČL čoko vegan proteinu (nemusí být)
Javorovej sirup, xylitol podle chuti.

Postup

Vše smícháme, dáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 160 stupňů cca 25 minut. Vychladlé potřeme krémem.

Autora receptu najdete u příspěvku.

6. Dýňový koláč

Ingredience

Na korpus potřebujeme:
175 g hladké mouky
Půl lžičky soli
14 g cukru krystal
113 g studeného másla
60 ml ledové vody

Náplň:
225 g tučného tvarohu
425 g dýňového pyré (já měla z dýně Hokaido)
200 g cukru krystal
1/4 lžičky soli
1 vejce + 2 žloutky
235 ml smetany ke šlehání
56 g rozpuštěného másla
Lžička vanilkového extraktu
Půl lžičky mleté skořice

Postup

Do mísy dáme mouku, cukr a sůl a promícháme. Postupně přidáváme máslo a mícháme dokud se nevytvoří hrudkovité těsto. Přilijeme vodu a opět zamícháme. Poté rukama zpracujeme hladké těsto, ze kterého uděláme kouli, zabalíme do fólie a dáme na minimálně hodinu do lednice.
Mezitím si připravíme náplň. Ušleháme si tvaroh s cukrem, přidáme smetanu a prošleháme. Přidáme dýňové pyré, sůl, vejce, žloutky a rozpuštěné máslo. Ušleháme do hladka a nakonec přilijeme vanilku a přisypeme skořici.
Předehřejeme si troubu na 180 °C a vymažeme si formu máslem.
Po vytažení z lednice těsto válečkem vyválíme do silnější placky a přeneseme do formy. Těsto ještě ve formě upravíme a necháme vyšší okraje. Dáme na 10 minut předpéct do trouby.
Na předpečený korpus nalijeme náplň a pečeme dalších cca 50 minut.
Koláč necháme vychladnout a pak můžeme ještě dozdobit šlehačkou nebo polít karamelovým sirupem. S karamelovým sirupem je to dokonalost.

Autora receptu najdete u příspěvku.

7. Prsty

Ingredience

250 g hladké mouky
150 g másla pokojové teploty
50 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 žloutky
panák rumu
rozinky
marmeláda (černý rybíz)

Postup

Z mouky, cukrů, másla, žloutků a rumu uděláme pevné těsto.
Z těsta tvarujeme různě velké a různě tvarované prsty.
Místo nehtů, vmačkáme rozinky a příborovým nožem vytvoříme strukturu kloubů.
Pečeme na 170° do zlatova cca 10-15min.
Po upečení necháme prsty vychladnout.
Opatrně sundáme rozinky a místa kde byly natřeme marmeládou. Následně rozinky opět přilepíme na stejné místo.
Nakonec prsty dozdobíme marmeládou, aby vypadaly jako od krve.
Prsty jsou výborné a křehké..dobrou chuť.

Autora receptu najdete u příspěvku.

Připravte si tyhle dobroty na Halloween a pochutnejte si.

Přečtěte si také: 30 receptů na úžasné jednohubky: klasické, rychlé, zdravé, veganské i luxusní