Pokud máte rádi českou kuchyni a pokud ji umíte i vařit, tak víte, že do ní patří omáčky a co se jí k omáčkám? Knedlík! Není to nic dietního, ale takový dobře udělaný knedlík za to opravdu stojí. A karlovarský knedlík, tak ten je úplně nejlepší! Umíte ho udělat tak, aby dobře chutnal, držel tvar a abyste uspokojili chuťové buňky všech strávníků? Jestli ho neumíte, tak my vás ho naučíme! Recept je jednoduchý, rychlý, zvládne ho každý a výsledný karlovarský knedlík je chuťově výborný! Tak jdeme na to.



Domácí karlovarský knedlík: snadný recept za pár minut

karlovarský knedlíkFoto: pixabay

Celý proces vaření bude trvat cca 30 minut, takže je to opravdu velmi rychlé, i když nestíháte.

Ingredience

  • 5 rohlíků, nejlépe alespoň den staré (pokud nemáte, nevadí, jde to i bez toho)
  • 2 vajíčka
  • 80 g hrubé mouky
  • 80 ml mléka
  • nasekaná petržel
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl




Postup

Rohlíky nakrájíme na kostičky a dáme na plech (buď je necháme trochu opéct v troubě nebo je necháme volně okorat do druhého dne), poté rohlíky smícháme s nasekanou petrželkou. V jiné misce smícháme mléko, oddělené žloutky a mouku. Směs osolíme, přidáme muškátový oříšek a vyšlehaný sníh spolu s rohlíky. Dáme vařit vodu a připravíme si igelitovou potravinářskou folii, do které dáme těsto do tvaru válečku. Zabalíme na obou stranách a zavážeme. Myslete na to, že se knedlík počas vaření trochu zvětší, tak klidně nechejte uvnitř trochu vzduchu a neupevňujte úplně těsně. Karlovarský knedlík vaříme asi 20 minut ve vroucí vodě, poté vyndáme, propícháme a necháme odpočinout. Vyndáme knedlík z folie a můžeme nakrájet na plátky. A je hotovo, přidejte k omáčce a dobrou chuť.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Michaela Barthová (@siraelxy),





Pokud domácí karlovarský knedlík zkusíte a bude vám chutnat, neváhejte nám napsat a poslat fotku, jak se vám povedl.

Udělejte si domácí pizzu – recept najdete tady.