Majonéza je skvělá přísada, kterou byste měli mít neustále v lednici. Hodí se do salátů, omáček a různých dresinků. Koupíte ji samozřejmě v každém obchodě, ale není lepší si ji udělat sami doma? Domácí majonéza je mnohem chutnější, její příprava není vůbec těžká (ač se to nezdá) a až ji budete jíst, buďte si jisti, že víte, co jíte a nebudete do sebe cpát žádné zbytečné chemikálie, které občas v kupovaných majonézách bývají.

Máme pro vás osvědčený recept, který zvládnete všichni a nedopadne to tak, že celou majonézu hodíte do koše.



Domácí majonéza: recept

domácí majonéza
Foto: pixabay

Co budete potřebovat?

  • žloutky
  • dijonskou hořčici
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • slunečnicový nebo řepkový olej
  • citronovou šťávu

Množství necháme na vás. Každý má rád jinou chuť a konzistenci poznáte, domácí majonéza by neměla být moc tekutá, ale zase ani ne moc tuhá.

Na přípravu budete kromě ingrediencí potřebovat také tyčový mixér, kterým vše společně rozmixujete do hladka. Tahle domácí majonéza vám nevydrží v lednici tak dlouho čerstvá jako ta kupovaná a to proto, že neobsahuje žádné konzervanty ani další špatné látky. Je ale tak dobrá, že ji hned sníte.

Do tohoto základu potom můžete přidávat další ingredience, například česnek, různé bylinky, kečup, semínka a další.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Eva Mašová (@maves_kitchen),





Domácí majonéza je opravdu jednoduchá, levná a chutná. Zkusíte ji?

Přečtěte si: Inspirujte se a zkuste těchto 7 výborných receptů na salát.