Je tu někdo, kdo miluje pizzu? Myslíme, že všichni a hlavně děti. Pokud si ji koupíte v restauraci, je docela drahá a určitě si ji nemůžete dovolit kupovat každý den. Pokud si koupíte tu mraženou z obchodu, tak ta je zase opravdu levná, ale není to vůbec nic zdravého. Nejlepší je udělat si vlastní pizzu, kterou si přizpůsobíte podle svých chutí a budete moc dobře vědět, co do ní dáváte. K přípravě přizvěte i děti, které budou z takové večeře určitě nadšené. Můžete tam zkusit dát nějakou zeleninu a udělat ji zdravější, děti ji snědí i tak, uvidíte! Nemusí být plná tučného sýra a slaniny, ale pokud chcete, je to samozřejmě na vás. Uvidíte sami, že domácí pizza je to nejlepší a jinou už nebudete chtít.
Domácí pizza z kynutého těsta: pravá neapolská receptura
Foto: pixabay
Ingredience na pizzové těsto
– 360g mouky na pizzu
– 180g vlažné vody
– 5g droždí
– 2 lžičky soli
– 2 lžíce olivového oleje
Nejprve si vyrobíme těsto, které začneme dělat den předem. Ve vlažné vodě rozmícháme droždí a směs vlejeme do mouky se solí. Uhněteme a na závěr zapracujeme olej. Rozdělíme na dva bochánky. Pod fólií nebo v krabičce necháme kynout alespoň 12 hodin v lednici.
Ingredience na rajčatové sugo
– 1 plechovka krájených rajčat
– hrst čerstvé bazalky
– pepř
– sůl
– cukr
Sugo vyrobíme smícháním rajčat a bazalky, které pomixujeme a dochutíme pepřem, solí a cukrem.
Těsto rukou roztáhneme do tvaru pizzy (cca 30 cm průměr) na pečicím papíře. Potřeme 3 lžícemi suga a dáme do na maximum roztopené trouby na rozpálený plech. Pečeme cca 3 minuty. Poté vyndáme a poklademe libovolné suroviny. Záleží jen na vás, co máte rádi a co preferujete. Můžete tam dát slaninu, šunku, houby, sýr, brokolici, tuňáka, kukuřici atd. Dáme zpátky do trouby a pečeme dozlatova. Dobrou chuť.
Autora receptu najdete u příspěvku.
Zobrazit příspěvek na Instagramu
Domácí pizza se dá udělat i zdravě! Pokud byste měli zájem o recept, neváhejte nám dát vědět.
Honí vás mlsná? Udělejte si cheesecake, který chutná jako z kavárny.