Když se řekne sekaná, určitě si všichni vybavíte teplou sekanou v housce ze stánku. Ale pozor, i sekaná může být dobrá a udělaná tak, aby vám opravdu chutnala. Domácí sekaná je to pravé, pokud chcete vědět, co v ní je a udělat si ji přesně podle svých chutí. Jestli nevíte jak na to, můžete ji zkusit udělat podle našeho receptu. Tenhle recept zvládne každý, protože je opravdu jednoduchý! Domácí sekaná: recept s kaší nebo s uvařenými bramborami? Do které skupiny se přidáte vy? Pokud chcete uspokojit partnera, udělejte mu tuhle parádní sekanou a bude vás milovat ještě více, protože jak víme, láska prochází žaludkem! Můžete ji zkusit dát i dětem, ale pozor, dětem kořeněná jídla moc nechutnají.

Domácí sekaná: recept, který zvládne i začátečník

domácí sekaná
Foto: pixabay

Ingredience

800g mleté vepřové plece

2 vejce

2 rohlíky

3 stroužky česneku

2 velké cibule

sůl

pepř

majoránka

medvědí česnek (sušený)

římský kmín

Postup

Začneme tím že si nakrájíme na drobné kostičky rohlíky, ty zalejeme mlékem a necháme chvilku nasáknout. Poté smícháme všechny ingredience a zapracujeme alespoň 5min. Na závěr s hmotou párkrát praštíme, bude nám pak lépe držet pohromadě. Pokud se bude zdát řidčí, pomoučníme hladkou moukou. Troubu si mezitím nastavíme na 200° a pokračujeme v úpravě finální verze. Připravíme si pekáč, ideálně vymazaný sádlem, máslem nebo olejem. Poté vložíme hmotu a tu si vytvarujeme dle svých představ. Na závěr potřeme celou sekanou vodou a dáme péct. Po 10 minutách stáhneme teplotu na 150° a na pár místech ji propíchneme špejlí, předejdeme tím prasknutí a bude alespoň lépe odcházet šťáva. V průběhu podléváme podle potřeby vodou. Doba pečení cca 45 minut až hodina. Autora receptu najdete u příspěvku.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Ripi (@ripi_cake_one),

Domácí sekaná: recept, který zvládnete, protože je jednoduchý a navíc si i pochutnáte!

Vyzkoušejte pravé italské lasagne – recept na ně najdete tady.