Máte rádi rizoto? Jestli ne a je to proto, že si pamatujete to školní, kde bylo spoustu zelenina a slepená rýže, tak se vám ani nedivíme. My pro vás máme recept na hříbkové rizoto, které si zamilujete na první ochutnání. Teď je doba sbírání hub, takže hurá do lesa pro hříbky a můžete vyzkoušet právě tento recept, který je opravdu jednoduchý a zvládne ho každý. Budete se oblizovat vy i celá vaše rodina. Slibujeme! Jedná se o recept na italské rizoto, které je jednoduché a chuťově se žádnému jinému nevyrovná. Tak zapomeňte na to školní a spravte si chuť!
Recept na výborné hříbkové rizoto
Foto: pixabay
Ingredience
- rýže Arborio nebo Carnaroli (na rizoto nejlepší)
- máslo
- bílá cibule
- hříbky
- bílé víno
- parmazán
- vývar
Postup
Dopředu si udělejte vývar, který budete spotřebovávat během tohoto receptu. Můžete samozřejmě udělat z bujónu, ale domácí je domácí, lépe chutná. Nakrájejte cibuli a houby a cibuli zpěňte na troše másla a totéž udělejte s houbami, ale na jiné pánvičce. Až budou houby měkké, vyndejte je a dejte stranou. K cibuli přidejte rýži, kterou v žádném případě neproplachujte a podlijte bílým vínem. Až se víno vyvaří, zalijte vývarem. Vařte, dokud nebude rýže tak akorát naskus. Vypněte, přidejte houby, parmazán a zamíchejte. Servírujte posypané parmazánem, hříbky a vlašskými ořechy.
Do receptu můžete samozřejmě použít houby sušené, ale není to ono, pokud máte možnost přidat čerstvé, určitě to udělejte.
Pro ještě větší jemnost do rizota přidejte kousek másla a nechte ho volně rozpustit a zamíchejte.
Zobrazit příspěvek na Instagramu
Pokud vás čeká důležitá návštěva a nevíte, co uvařit, vsaďte právě na hříbkové rizoto, jen se dopředu ujistěte, že všichni jedí houby. 🙂
Vyzkoušíte hříbkové rizoto? Pokud ano, napište nám, jak se vám povedlo a klidně přidejte i fotku.
Inspirujte se: 5 receptů na pravé italské rizoto najdete tady.