Máte rádi jahody? Co si takhle připravit k obědu jahodové knedlíky? Milují je všichni – děti, dospělí a pokud chcete okouzlit rodinu, přátele nebo svůj drahý protějšek něčím úžasným a přitom jednoduchým a chcete si být jisti, že to zvládnete? Doporučujeme výborné jahodové knedlíky, které jsou tak moc jednoduché, že je zvládne opravdu každý a chutnají naprosto výborně. Vyzkoušeno!
Jahodové knedlíky pro začátečníky
Foto: pixabay
Ingredience
- jahody
- jemný tvaroh
- hrubá mouka
- moučkový cukr
- tvrdý tvaroh na strouhání
- máslo
- skořice
Množství ingrediencí závisí na tom, kolik knedlíků budete dělat. Vždy si pamatujte, že na jeden tvaroh budete potřebovat 5 polévkových lžic hrubé mouky.
Smíchejte tvaroh s moukou dohromady a připravte si omyté jahody, ze kterých odkrojte pouze lístečky. Vždy si vezměte kouli těsta, kterou rozplácněte v ruce a dovnitř dejte jahodu, kterou těstem důkladně obalte. Postupujte takto u všech knedlíků, které vhoďte do vroucí vody a vařte cca 5 minut. Až budou knedlíky hotové, vyplavou na povrch.
Hotový knedlík rozřízněte na půl, posypte tvarohem, moučkovým cukrem, skořicí a polijte rozpuštěným máslem. Dobrou chuť!
Zobrazit příspěvek na Instagramu
Přísáháme, že tyhle jahodové knedlíky chutnají jako od babičky nebo od maminky. A teď je úplně stejně budete umět vy a můžete je připravit svým polovičkám, dětem, rodinám, kamarádům nebo osladit život sami sobě. Sypete si na ně nejradši skořici a máslo, kakao nebo moučkový cukr a tvaroh?
Garantujeme vám, že se budete olizovat ještě druhý den a nejen vy. Láska prochází žaludkem a u tohoto sladkého jídla to platí obzvlášť. Souhlasíte?