Máte rádi ryby? Doufáme, že ano, protože dnešní recept bude pro milovníky ryb. Většina z nás jí na Vánoce smaženého kapra, což je tradice, ale co to posunout na vyšší level a udělat si kapří hranolky? Že jste o tom ještě nikdy neslyšeli a nikdy je nejedli? Škoda! Ukážeme vám nejlepší recept na kapří hranolky, které si oblíbíte a možná si je uděláte ke štědrovečerní večeři a budete si je dělat i přes rok! Recept je jednoduchý a určitě ho všichni zvládnete levou zadní. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnali!

Kapří hranolky jsou skvělé v tom, že neobsahují žádné kosti, což je ideální pro ty, kteří kapra nejedí právě kvůli nepříjemných kostem.



Jak na kapří hranolky? Vyzkoušejte tento recept!

kapří hranolky
Foto: pixabay

Ingredience

  • Filet z kapra
  • Sůl
  • Sušený česnek
  • Mletý zázvor
  • Sladká paprika
  • Hladká mouka
  • Sojová omáčka
  • Kmín
  • Olej na smažený (nejlépe slunečnicový)




Postup

Kapra nakrájejte na tenké nudličky a osolte. Nechte chvíli odpočinout a poté obalte v česneku, zázvoru, paprice, mouce a také v sojové omáčce. Na hranolce by se měla vytvořit krusta. Na pánvi rozpalte olej a kapří hranolky smažte. Nechte odkapat přebytek oleje a podávejte. Nejvíce se jako příloha hodí bramborová kaše nebo vařené brambory a udělejte si k tomu dip – třeba ze zakysané smetany! Podobně můžete udělat rybí i hranolky i z jiné ryby než jen z kapra. Přejeme dobrou chuť! 🙂

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Inna Valoušková (@garden.and.kitchen),

Kapří hranolky chtunají i dětem, které běžně ryby nejedí. Nemusíte se bát, že by spokly kost a začaly se dusit. Tady to nehrozí, protože zde žádné kosti nejsou. Pokud tento recept vyzkoušíte, určitě nám napište, jak vám to chutnalo a neváhejte připojit i fotku.

Kapří hranolky chutnají vážně skvěle, vyzkoušíte je? Napište nám, jak vám chutnaly.

Vyzkoušejte skvělý recept na žampionový krém!