Milujete vajíčka k snídani, k obědu, k večeři a můžete je ve všech variantách? To známe! Jestli také tak moc milujete vejce Benedikt a dáváte si je snad pokaždé v kavárnách, jsme na stejné vlně. Pokud byste si je chtěli připravit už teď doma, není problém, máme pro vás jednoduchý a rychlý návod, jak si vejce Benedikt udělat doma tak, aby vám opravdu chutnali! Možná to vypadá složitě, ale zdání klame, tento pokrm zvládnete i vy! Jestli nevěříte, pojďte to vyzkoušet!

Poskytneme vám jednoduchý psaný recept a pokud by i to pro vás bylo složité, můžete si pustit videorecept, kde vidíte přesný postup krok za krokem. Jestli vejce Benedikt zkusíte, napište nám, jak se vám povedly! 🙂



Jak připravit vejce Benedikt snadno a rychle

vejce BenediktFoto: pixabay

Základem je holandská omáčka, která dělá tento pokrm tak skvělým.

Ingredience

150 g másla
2 žloutky
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce vody
sůl, pepř

Postup

Rozehřejte máslo a vedle smíchejte žloutky s citrónovou šťávou a vodou. Opravdu pomalu začneme vlívat rozpuštěné horké máslo a současně mixujeme tyčovým mixérem. Za cca 1-1,5 minuty máte hotovo – už stačí jen dochutit solí a pepřem dle vašich preferencí.



A jak na zastřené vejce?

Vyklepněte si vajíčko do šálku a začněte vařit vodu, do které dejte lžíci octu. Voda se musí vařit jen mírně, správný je čas, kdy vidíte ve vodě bublinky. Udělejte lžící vír a vhoďte do něj vejce. Vařte asi 3 minuty a poté opatrně vyndejte.

Připravte si jemnou máslovou houstičku, kterou trohu pomažte máslem, položte na něj zastřené vejce a polijte holandskou omáčkou. Přísaháme, že se budete olizovat ještě týden!

Přidat můžete další ingredience dle vašich chutí – slaninu, špenát, pažitku, šunku nebo třeba houby. Vše je na vás a na tom, co vám nejvíce chutná!

Vejce Benedikt nejsou dietním pokrmem, ba naopak se jedná o velmi kalorické jídlo právě kvůli holandské omáčce. Ale jednou za čas si tuhle mňamku může dovolit každý!

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Vařím jako Šéf (@varimjakosef),

Tak a pokud stále tápete a nejste si jisti, vyzkoušejte vejce Benedikt podle tohoto videonávodu:

Zkusíte vejce Benedikt? Nejsou tak těžká, jak se o nich povídá! A ta chuť! 🙂

Vyzkoušejte recept na nejlepší domácí sekanou.