Japonská miso polévka oblíbená po celém světě, protože je zdravá, chutná a není vůbec tak těžká, jak si možná myslíte. Chtěli byste ji vyzkoušet? Přinášíme vám skvělý recept a ručíme vám za to, že po ochutnání nebudete chtít jinou. Nevěříte? Zkuste ji a přesvědčete se sami! Je to opravdu výživná pochoutka, která zasytí, zahřeje a vážně si skvěle pochutnáte.
Miso polévka je zázrak!
Foto: pexels
Co budete potřebovat:
- litr vývaru
- tofu
- 3 lžíce sojové omáčky
- 4 lžíce miso pasty
- pár ředkviček
- jarní cibulka
- zázvor
- 2 lžíce tahini
- sůl
- pepř
- olivový olej
- udon nudle
Zobrazit příspěvek na Instagramu
Postup
Nalijte vývar do hrnce a přiveďte k varu. Vhoďte do něj na kousky nakrájený zázvor (stačí trochu) a jarní cibulku. Zvlášť smícháme miso pastu, tahini, sojovou omáčku a trochu soli a pepře. Vytvoříme pastu, kterou vložíme do vývaru a rozmícháme. Cibulku a zázvor můžete nechat v polévce, pokud máte rádi kusy, ale můžete polévku přecedit. Na olivovém oleji opečeme tofu ze všech stran a uvaříme udon nudle. Pokud chcete mít v polévce více zeleniny, nakrájejte ji na kousky a také orestujte na olivovém oleji.
Připravte si misky, ve kterých budete servírovat polévku. Do misky dejte udon nudle, zeleninu a zalijte vývarem. Na ozdobu dejte nahoru ředkvičky a je hotovo. Pokud máte rádi, můžete přidat chilli papričky. Zvládne to každý, dobrou chuť.
Miso polévka je skvělá, zkusíte náš recept?