Když se řekne italské jídlo, co si vybavíte? Určitě nějaké dobré smetanové těstoviny a také carbonara. A co lasagne? Snad všichni je milují! Dokážete je udělat jako pravý Ital? Pokud ne a bojíte se receptu, není to nic těžkého! Pojďme si společně uvařit pravé italské lasagne: recept, který zvládnete všichni.

Schválně, čemu dáte přednost, lasagním, pizze nebo smetanovým těstovinám? Určitě se shodneme, že italská kuchyně za to stojí, i přesto, že je hodně kalorická.



Pravé italské lasagne: recept, který se vám povede

lasagne recept
Foto: pixabay

Do tohoto receptu se pouštějte v případě, že máte hodně času a nika nespospícháte, protože zabere docela hodně času. Možná se vám zdá, že že je to složitý recept, ale není to tak, jen se to zdá, množství ingrediencí je vyšší, ale lasagne jsou hotové raz dva, vyzkoušejte a uvidíte sami.



Ingredience

250 g lasagní
2 cibule
700 g rajčatové passaty
500 g mletého masa (třeba kuřecí)
4 stroužky česneku
25 g másla
25 g mouky (může být jakákoliv)
250 ml mléka
250 g mozzarelly
sůl, pepř
muškátový oříšek
bazalka, oregano

Postup

V hluboké pánvi orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme česnek a mleté maso, osolíme, opepříme a osmahneme. Přidáme oregano a bazalku, vlijeme rajčata a necháme dusit. Mezitím si připravíme bešamel – rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a uděláme jíšku. Přilijeme mléko, osolíme a opepříme, ochutíme asi lžičkou muškátového oříšku a mícháme do zhoustnutí. Pekáček střídavě vyskládáme těstovinami (není potřeba předvářet), omáčkou a bešamelem (skončíme těstovinami). Zasypeme strouhanou mozzarellou, přikryjeme alobalem a pečeme asi půl hodiny na 200°C. Poté odkryjeme, teplotu zvýšíme na 250°C a dopečeme dozlatova.

Autor receptu je uveden u příspěvku.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Markét u plotny 🇨🇿 (@market.uplotny),





Pravé italské lasagne: recept, který je chuťově výborný a není těžký. Pokud ho zkusíte, dejte nám vědět, jak se vám povedl. 

Udělejte si výbornou neapolskou pizzu! Už nikdy nebudete chtít jinou.