Na podzim je skvělé vařit jídla, která zahřejí – různé polévky a krémy, které jsou zdravé, chutné a nejsou vůbec těžké. Vyzkoušejte skvělý žampionový krém, který zvládnete levou zadní a bude chutnat i těm, kteří moc nemusí houby. Můžete si ho udělat dopředu a postupně ohřívat, dá se také zmrazit, ale čerstvý je nejlepší.
Pokud budete žampionový krém dělat dětem nebo těm, kteří nemají rádi houby, nezapomeňte krém dostatečně rozmixovat do hladka, ať v něm nejsou žádné kusy hub.
Recept na nejlepší žampionový krém
Foto: pixabay
Ingredience
400g žampionů
1/2 cibule
150ml šlehačky
2 lžíce ghí (přepuštěné máslo)
Sůl, pepř
Opečená slanina na ozdobu
Postup
V hrnci si rozpustíme ghí a zesklovatíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme žampiony nakrájené na čtvrtky a společně restujeme. Osolíme, mírně opepříme a podlijeme vodou. Dusíme pod pokličkou asi 10 minut a poté rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Vlijeme šlehačku a pokud je polévka moc hustá, přilejeme ještě vodu a krátce společně povaříme.
Servírujeme se lžíci šlehačky a kousky opečené slaniny. Dobrou chuť! Uvidíte, že bude chutnat opravdu všem a to i dětem.
Můžete do krému přidat také nejrůznější bylinky nebo ozvláštnit kořením.
TIP! Zkuste žampiony nahradit jinými houbami. Uvidíte, že budou skvěle chutnat třeba lišky nebo hříbky!
Autora receptu najdete u příspěvku.
Zobrazit příspěvek na Instagramu
Pokud máte přání na recepty, které jste vždycky chtěli zkusit, ale nevíte, jak na to, napište nám jídla do komentářů a my je vyzkoušíme, doladíme recept a sepíšeme ho i s podrobným postupem. Vy ho pak budete moct zkusit a poslat nám fotku s komentářem, jak se vám to povedlo a hlavně, jak to chutnalo. 🙂
Vyzkoušejte tento žampionový krém a dejte nám vědět, jak se vám povedl.