Období hub je v plném proudu a pokud také patříte mezi lidi, kteří houby nejen rádi sbírají, ale i s nimi vaří a pak je jedí, tak to vám určitě neunikla houbová omáčka, na kterou recept najdete tady. Tentokrát přicházíme s něčím snad ještě lepším a tím je smaženice. Smaženice je dobrota, na kterou mnozí nedají dopustit. Je to naprosto jednoduché jídlo, existuje několik obměn, jak ji připravit a to vám nyní ukážeme. Který recept si vyberete?

Přečtěte si také: Houbová omáčka: 5 receptů, které musíte letos vyzkoušet



Smaženice třikrát jinak: 3 recepty, které zvládnete raz dva

smaženiceFoto: pexels

Klasická houbová smaženice

Jednu cibuli si nakrájíme najemno a opečeme dozlatova na velkém plátku másla, přidáme hrst nakrájených hub, trošku podlijeme vodou, přidáme lžičku kmínu a dusíme cca 10-15 minut podle typu hub. Nyní vmícháme dvě vajíčka, sůl a pepř. Dobrou chuť!

Autora receptu najdete u příspěvku.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Alisha Easy Cooking (@alishaeasycooking),

Přečtěte si také: Kulajda s houbami: jednoduchý recept, který zvládnete za pár minut



Netradiční smaženice

Na pánvi na lžíci ghí orestujeme 2 větší jarní cibulky a 2 nasekané stroužky česneku. Pak přihodíme očištěné a nakrájené houby a restujeme, až se odpaří vlhkost a houby se začnou opékovat dozlatova. Směs osolíme a opepříme a přihodíme pár stonků zeleného chřestu na špalíčky.

Autora recept najdete u příspěvku.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Klára Michalová (@sklarouvkuchyni),

Smaženice se zastřeným vejcem

Na lžíci přepuštěného másla orestujte 1 cibuli nahrubo, 2 nasekané stroužky česneku, kousek uzeného masa na kostičky a 2 tenké klínky hokkaido dýně na malé kostičky. Restujte, až bude dýně skoro měkká, pak přidejte velkou hrst na kousky nakrájených lesních hub (nebo klidně hlívu či hnědé žampiony). Osolte, opepřete, přidejte špetku drceného kmínu a restujte doměkka a dokřupava. Pak přihoďte nasekané 4 listy toskánské kapusty Cavolo nero bez řapíků. Ve směsi udělejte důlky a vyklepněte do nich vejce. Posypte drceným chilli a pánev volně překryjte alobalem a stáhněte oheň na minimum.

Autora receptu najdete u příspěvku.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Klára Michalová (@sklarouvkuchyni),





https://www.youtube.com/watch?v=N1ruwYBOYaI

Smaženice je skvělé jídlo, kterým se nasytíte a zároveň si pochutnáte. Můžete je zkusit dát i dětem a třeba budete mít úspěch.

Přečtěte si také: Bramboračka s houbami: jednoduchý recept našich babiček