Na Vánoce existují dvě skupiny lidí – jedna, která si myslí že Vánoce a smažený kapr k sobě patří jako nic jiného a pak ta druhá, která ho nemá ráda a vybírá si jiné alternativy jako lososa, vinnou klobásu nebo dokonce mají štědrovečerní večeři bez masa. Pokud také kapra milujete a nesmí chybět na vašem vánočním stole, jste tu správně. Jestli jste ho nikdy nedělali a chcete se ho naučit, ukážeme vám recept. Také máme další recepty na trochu netradičního smaženého kapra, který také chutná výborně, dodržíte tradici, ale uděláte třeba menší obměnu – změna je v tomto případě určitě ku prospěchu.
Tahle rybí polévka se vám zaručeně podaří!
Smažený kapr na 3 způsoby: tyto recepty musíte vyzkoušet
Foto: pixabay
Klasický smažený kapr
Ingredience
- kapří filety
- sůl
- citron
- strouhanka
- vejce
- hladká mouka
- pivo
Kapra naporcujeme a jednotlivé filety pořádně osolíme. Nebojte se toho, solí nešetřete. Nechte několik hodin odpočinout a poté obalujte v mouce, vajíčku s pivem a nakonec ve strouhance. Smažte na pořádné dávce oleje – jedině tak bude kapr opravdu chutný. Dobrou chuť!
Zobrazit příspěvek na Instagramu
Smažený kapr s jogurtem a bylinkami
Ingredience jsou stejné jako v předchozím receptu, jen navíc přidejte jogurt a nasekané bylinky (petržel, kopr atd.) a obalte v nich. Pokud chcete ještě odlehčenější verzi, místo strouhanky použijte cornflaky. K takové rybě se hodí spíše vařené brambory, které taktéž můžete posypat pažitkou a polít máslem.
Zobrazit příspěvek na Instagramu
Smažený kapr v bylinkové strouhance
Kapří filety zbavte kůže, osolte a bez mouky rovnou obalte ve vajíčku. Poté rozmixujte toustový chléb, směs dejte na pečící papír a spolu s vybranými bylinkami pečte v troubě. Rybu poté obalte právě v této bylinkové strouhance.
Zobrazit příspěvek na Instagramu
Co vy a smažený kapr? Dáváte přednost klasice nebo si potrpíte na moderní trendy a děláte si třeba smaženou hlívu? Napište nám to do komentářů.