Pokud jste pravý Čech, tak máte rádi segedínský guláš. My ho milujeme, a tak vám přinášíme recept na ten úplně nejlepší, který chutná jako od maminky nebo ještě lépe, jako od babičky. Vyzkoušejte ho a dejte nám vědět, jak vám chutnal. A taky s čím máte takový segedínský guláš nejradši.

Přečtěte si také:Recept na slaný i sladký koláč, kterým v létě zabodujete

Super recept na segedínský guláš, který musíte vyzkoušet

segedínský gulášFoto: pixabay

Přečtěte si také:4 výborné recepty, ve kterých využijete meloun

Segedínský guláš

Ingredience

500 g vepřová plec nebo libový bůček a krkovice to také zvládne
2 větší cibule nebo 3 malé
50 g slaniny na kostičky
300g kysaného zelí (štávu vylít)
2 kostičku bujónu domácího (když nemáte, tak nic)
1 lžička mletého kmínu
3 lžičky sladké papriky
5 kuliček nového koření
3 bobkové listy
1 lžíce hnědého cukru
2 stroužky česneku
2 lžíce žitné mouky
1 lžíce ghí
1 zakysaná smetana
500 ml vody
Sůl

Postup

Cibuli nakrájet na kostičky, česnek na plátky. Pokud restujete, tak na slanine s 1 lžící ghí cibulku s česnekem, zaprášit moukou. Na to maso na kostičky, koření a ostatní, pak zalít vodou. Vařit na low 7 hodin. Když nechcete restovat, vše do hrnce nasypat a nic se nestane, dobré to taky bude, ghí můžete vynechat, moukou posypat hned. Když si chcete přilepšit, na posledních 15 minut přidejte zakysanou smetanu. Já ji tam nedala a nic tomu nechybělo. Když máte rádi husté omáčky, můžete na posledních 30 minut ještě zahustit jíškou, ale nebylo potřeba.

A pozor 1 domácí bujón nerovná se 1 kupovaný. Ten kupovaný je úplně jinak slaný. Ať si to nepřesolíte. U pomolého vaření bujóny vůbec nepoužívám, to zařídí hrnec sám. Ty domácí tam občas šoupnu pro zvýzraznění chuti.

Máte rádi segedínský guláš nebo moc ne?

Přečtěte si také:3 skvělé a chutné recepty s halloumi sýrem