Ukažte mi dítě, které nemá rádo boloňské špagety. Vsadím se, že opravdu každé. A mají je rády i ty, které jsou vybíravé a moc nechtějí jíst. Dospělí je taky mají rádi, jen třeba trochu ostřejší. Boloňské špagety jsou skvělé jídlo, které bude jíst celá rodina, dá se upravit do mnoha verzí a chutí a dokonce je super i do krabičky někam sebou do práce, do školy nebo třeba na výlet. Ukážeme vám nejlepší recept, který jsme sami vyzkoušeli a tak jsme si ho zamilovali, že po něm saháme každých čtrnáct dní. Věříme, že si ho zamilujete taky a jiné špagety už nebudete chtít. Je to jednoduché, rychlé, zdravé a hlavně moc dobré. 🙂

Přečtěte si také:Recept na nejlepší tvarohové knedlíky, které si oblíbíte

Úžasný recept na boloňské špagety, které si zamilujete vy i vaše děti

bolonske spagetFoto: pixabay

Nejlepší recept na boloňské špagety

𝗥𝗲𝗰𝗲𝗽𝘁:
1 větší cibule
3 stroužky česneku
2 mrkve na kostičky
celer na kostičky (o něco menší množství než mrkve)
olivový olej
sůl, pepř
350 ml červeného vína
100 ml vody
2 plechovky rajčat
1-2 lžičky sladidla (cukr, já použila čekankový sirup)
500 g mletého masa (použila jsem mix hovězího a vepřového)
hrst nakrájené petrželky
1 lžička oregana
2 bobkové listy

špagety

Na olivovém oleji orestujeme cibuli, česnek přidáme mrkev a celer na kostičky a restujeme dalších cca 8minut. Přidáme maso, důkladně opečeme a přidáme víno, které necháme vyvařit. Poté přidáme rajčata, vodu, oregano, bobkový list a petrželku a necháme pod pokličkou na mírném ohni vařit dalších 50-60minut.
Na konci dochutíme solí a pepřem.

Uvaříme špagety, které po scezení pokapeme olivovým olejem, aby se nám nespojily. Servírujeme s nastrouhaným sýrem. Dobrou chuť!

Autora receptu najdete u příspěvku.

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Příspěvek sdílený Tasty kitchen | Veronika (@tastykitchen.cz)




Verze pro dospělé

Na oleji osmahněte nakrájenou cibuli a kousek uzené slaniny na kostičky. Pak přidejte na malé kostičky nakrájené 2 mrkve a 2 řapíky celeru a přihoďte 3 nasekané stroužky česneku. Když se hezky osmahnou, přidejte 1/2 kg mletého masa a restujte ho, až se opeče, přitom ho rozdělte na malé kousky. Přilijte deci mléka a nechte odvařit, potom přilijte deci červeného vína a nechte také odvařit. Vmíchejte 1 rajčatový protlak a lžičku cukru a nechte zarestovat. Přidejte plechovku celých rajčat i s nálevem a rajčata rozmačkejte vařečkou. Dochuťte solí, pepřem a sušeným oreganem. Přihoďte 3 bobkové listy. Nakonec přidejte plechovku fazolí v tomatě. Přiveďte k varu, stáhněte oheň a vařte 30 minut bez pokličky. Podávejte s těstovinami a parmazánem nebo s pečivem jako chilli.

Autora receptu najdete u příspěvku.

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Příspěvek sdílený Klára Michalová (@sklarouvkuchyni)

A co vy, máte rádi boloňské špagety? Pokud recept vyzkoušíte, budeme rádi, když nám napíšete, jak vám pokrm chutnal.

Přečtěte si také:Recept na slaný i sladký koláč, kterým v létě zabodujete