Vajíčková pomazánka je výborná, je zdravá a plná bílkovin a hlavně se dá udělat hned na několik způsobů. Mohou si ji dopřát děti, ale třeba i lidé, kteří hubnou nebo si hlídají postavu. Vajíčková pomazánka je jednoduchá a nejlépe chutná na dobrém kváskovém chlebu, to je ale jen naše skromné doporučení. Úžasná je i jen tak se zeleninou nebo na toast. Fantazii se meze nekladou a jestli ji dáte k snídani, večeři nebo na svačinku, to je čistě na vás. A proč vám dáváme recept na vajíčkovku právě teď? Je to proto, že se blíží Velikonoce a všichni budeme mít doma velké množství vajec natvrdo. A každoročně se ptáte, co s nimi udělat? Vajíčková pomazánka je skvělá volba! Můžete ji udělat hodně, v lednici vydrží.

Přečtěte si také: Velikonoční menu podle tradičních receptů



Vajíčková pomazánka 3x jinak: zamilujete si ji

vajíčková pomazánka
Autoři náhledovek: @karolinafour @kulinarskygrimoar @biteswithkate

Přečtěte si také: 20 nápadů na rychlé obědy, po kterých nepřiberete

Základní vajíčková pomazánka

Ingredience

3 vejce
100 g smetanového sýra
0,5 lžičky plnotučné hořčice
1 lžíce bíleho jogurtu
sůl a čerstvě namletý pepř
nasekaná pažitka nebo řeřicha

Postup

Vejce uvařte natvrdo. Po 8 minutách vaření je vyndejte a dejte do studené vody. Vychladlá vajíčka nakrájejte na menší kousky a opatrně promíchejte s ostatními surovinami.

Autora receptu najdete u příspěvku.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Karolína Four (@karolinafour)

Přečtěte si také: Levné recepty: 20 skvělých jídel, které vás budou stát pár korun



Vajíčková pomazánka s kurkumou

Ingredience

– 5 uvařených vajec
– dva menší stonky jarní cibulky, jemně nakrájené
– sůl
– pepř
– kurkuma
– polovina čajové lžičky dijonské hořčice
– majonéza, podle konzistence

Postup

Vše smícháme dohromady a podáváme nejlépe na čerstvém chlebu.

Přečtěte si také: 15 nejlepších receptů z avokáda, které musíte ochutnat



Fitness vajíčková pomazánka

Ingredience

6 vajec
1 lžička hořčice (plnotučná, dijonská nebo anglická)
2 lžíce nízkokalorické majonézy
160g nízkotučného řeckého jogurtu (potřebujete,aby byl hutný a ne řídký)
2 lžíce nasekané pažitky
1 lžíce nasekané jarní cibulky

Postup

Uvařte a oloupejte vejce. Rozkrojte je na půlku a žloutky dejte zvlášť do misky. Ke žloutkům přidejte hořčici, majonézu a řecký jogurt. Všechno smíchejte dohromady. Bílky nakrájejte na kostičky a přidejte ke žloutkům. Všechno zamíchejte, přidejte čerstvě namletý pepř a sůl (se solí opatrně, snadno se dá přesolit). Přidejte pažitku a jarní cibulku a máte hotovo.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Kate (@biteswithkate)

Vajíčková pomazánka je zkrátka skvělá. Kterou variantu zkusíte?

Přečtěte si také: 21 tipů na rychlou večeři do 10 minut