Vajíčková pomazánka je výborná, je zdravá a plná bílkovin a hlavně se dá udělat hned na několik způsobů. Mohou si ji dopřát děti, ale třeba i lidé, kteří hubnou nebo si hlídají postavu. Vajíčková pomazánka je jednoduchá a nejlépe chutná na dobrém kváskovém chlebu, to je ale jen naše skromné doporučení. Úžasná je i jen tak se zeleninou nebo na toast. Fantazii se meze nekladou a jestli ji dáte k snídani, večeři nebo na svačinku, to je čistě na vás. A proč vám dáváme recept na vajíčkovku právě teď? Je to proto, že se blíží Velikonoce a všichni budeme mít doma velké množství vajec natvrdo. A každoročně se ptáte, co s nimi udělat?

Vajíčková pomazánka je skvělá volba! Můžete ji udělat hodně, v lednici vydrží.

Přečtěte si také: Velikonoční menu podle tradičních receptů



Vajíčková pomazánka 3x jinak: zamilujete si ji

vajíčková pomazánkaAutoři náhledovek: @karolinafour @kulinarskygrimoar @biteswithkate

Přečtěte si také: 20 nápadů na rychlé obědy, po kterých nepřiberete

Základní vajíčková pomazánka

Ingredience

3 vejce
100 g smetanového sýra
0,5 lžičky plnotučné hořčice
1 lžíce bíleho jogurtu
sůl a čerstvě namletý pepř
nasekaná pažitka nebo řeřicha

Postup

Vejce uvařte natvrdo. Po 8 minutách vaření je vyndejte a dejte do studené vody. Vychladlá vajíčka nakrájejte na menší kousky a opatrně promíchejte s ostatními surovinami.

Autora receptu najdete u příspěvku.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Karolína Four (@karolinafour)

Přečtěte si také: Levné recepty: 20 skvělých jídel, které vás budou stát pár korun



Vajíčková pomazánka s kurkumou

Ingredience

– 5 uvařených vajec
– dva menší stonky jarní cibulky, jemně nakrájené
– sůl
– pepř
– kurkuma
– polovina čajové lžičky dijonské hořčice
– majonéza, podle konzistence

Postup

Vše smícháme dohromady a podáváme nejlépe na čerstvém chlebu.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Kulinářský grimoár (@kulinarskygrimoar)

Přečtěte si také: 15 nejlepších receptů z avokáda, které musíte ochutnat



Fitness vajíčková pomazánka

Ingredience

6 vajec
1 lžička hořčice (plnotučná, dijonská nebo anglická)
2 lžíce nízkokalorické majonézy
160g nízkotučného řeckého jogurtu (potřebujete,aby byl hutný a ne řídký)
2 lžíce nasekané pažitky
1 lžíce nasekané jarní cibulky

Postup

Uvařte a oloupejte vejce. Rozkrojte je na půlku a žloutky dejte zvlášť do misky. Ke žloutkům přidejte hořčici, majonézu a řecký jogurt. Všechno smíchejte dohromady. Bílky nakrájejte na kostičky a přidejte ke žloutkům. Všechno zamíchejte, přidejte čerstvě namletý pepř a sůl (se solí opatrně, snadno se dá přesolit). Přidejte pažitku a jarní cibulku a máte hotovo.

Autora receptu najdete u příspěvku.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Kate (@biteswithkate)

Vajíčková pomazánka je zdravá, jednoduchá a chuťově naprosto vynikající. Můžete si ji udělat po celý rok, ale přiznejme si, že je nejlepší v době Velikonoc, kdy máme všichni vajíček na rozdávání a můžeme ji udělat ve velkém množství. Uvidíte, že ať zkusíte kteroukoliv, všechny se sní vážně rychle, protože jsou prostě neodolatelné.

Vajíčková pomazánka je zkrátka skvělá. Kterou variantu zkusíte?

Přečtěte si také: 21 tipů na rychlou večeři do 10 minut