Velikonoce se blíží a velikonoční beránek k nim neodmyslitelně patří a je jejich součástí v mnoha rodinách. Chcete beránka péct poprvé nebo stále nemáte dokonalý recept? Ukážeme vám ten náš, který si nemůžeme vynachválit! Obsahuje jednu tajnou ingredienci, díky které je beránek tak krásně vláčný! Většinou si totiž všichni stěžují na to, že je suchý a zasekává se v krku, to sami moc dobře známe. S tímhle se vám to ale nestane, to přísaháme.

Přečtěte si také: 16 nápadů na vlastnoručně vyrobené velikonoční dekorace



Velikonoční beránek: recept, který si oblíbíte

velikonoční beránekFoto: pixabay

V dnešní době je těžké hledat motivaci k tomu, dělat něco nového a chtít žít tak, jak jsme zvyklí. Jsme teď převážně zavření doma, a tak si to pojďme udělat doma hezké a zlepšit si tak dny a atmosféru doma. Pojďte péct s námi!

Ingredience

  • 250 g tvarohu (toho jemného měkkého ve vaničce) – díky němu bude beránek krásně nadýchaný a vláčný
  • 220 g mouky (nejlépe hladké)
  • 210 g másla pokojové teploty
  • 200 g moučkového cukru (pokud chcete zdravější verzi, můžete z poloviny použít med, čekankový sirup nebo třeba erythritol)
  • 3 velká vejce nebo 4 menší
  • citronová kůra
  • špetka soli
  • 1 celý prášek do pečiva
  • lžíce vanilkového cukru nebo jeden vanilkový lusk
  • máslo a hrubá mouka nebo strouhanka na vymazání
  • volitelné: lžíce rumu pro dospělé, kousky čokolády, ořechů nebo sušeného ovoce

Přečtěte si také: 15 nápadů na velikonoční dekorace domů i na zahradu

beránekFoto: Heureka

Koupit formu na beránka.



Postup

  1. Začněte tím, že vymažete formu a vysypete strouhankou nebo hrubou moukou. Dejte si na tom záležet, aby vám beránek šel vyndat a vypadal hezky.
  2. Vezměte mísu a smíchejte sypké suroviny, to znamená mouku, cukr, prášek do pečiva a špetku soli. Přidejte i nastrouhanou kůru.
  3. V jiné míse vyšlehejte vejce s rozpuštěným máslem, přidejte tvaroh a vanilku.
  4. Vše smíchejte dohromady do hladkého těsta. Poté můžete přidat libovolně rum, čokoládu apod.
  5. Těsto vylijte do formy a přiklopte.
  6. Pečte cca 40-45 minut na teplotu 180 stupňů. Beránka hlídejte a po vyndání do něj píchněte špejlí. Pokud je suchá, je hotový. Dobrou chuť!





Pokud šetříte, tohle je super způsob, jak někoho obdarovat. Upečte beránka, dejte na něj mašli, zabalte do celofánu a je na světě super dárek, který jste vlastnoručně upekli a to vždycky potěší! Určitě k pečení přizvěte také děti, ať se zabaví a pomohou vám.

Velikonoční beránek je klasika, která neomrzí. Pustíte se do něj letos taky? 

Přečtěte si také: Pomlázka za pár minut! Jednoduchý návod, jak uplést pomlázku