Pizza je jedno z nejoblíbenějších jídel náš všech, souhlasíte? Můžete si ji koupit v pizzerii, mraženou v obchodě a nebo to nejlepší – udělat si ji doma! Domácí pizza je nad slunce nejlepší volbou, protože přesně víte, co do ní dáte a vyhnete se ingrediencím, které vám nechutnají. A jako bonus je levnější. Věděli jste, že si můžete udělat také zdravou pizzu? Honem jdeme na recepty, ať si ji můžete udělat!

Přečtěte si také: 6 tipů na bezlepkové recepty, které jsou jednoduché a výborné



Zdravá i klasická domácí pizza: udělejte si tu nejlepší

domácí pizza
Foto: pixabay

Zdravá tvarohová pizza

Ingredience

•150 g tvarohu •50 g špaldové mouky •1 vejce •sůl •rajčatový protlak •šunka •kukuřice •cherry rajčata •nastrouhaná mozzarella

Postup

* Tvaroh, mouku, vejce a sůl společně smícháš
* Směs rozetřeš na plech vyložený pečícím papírem ve tvaru pizzy
* Postupně na těsto dáš rajčatový protlak, šunku, kukuřici, rajčata a navrch pizzu posypeš nastrouhanou mozzarellou
* Pizzu dáš péct na 200°C na asi 35 minut

Výživové údaje: 625 Kcal- •52,4 g B •50,7 S •21,7 g T

Autora receptu najdete u příspěvku.





Klasická pizza

Ingredience

240 ml vlažné vody
20 ml olivového oleje
400 g hladké mouky (klidně i přímo mouka na pizzu)
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky cukru (kvůli kynutí)
1 lžička oregana
1 sáček sušeného droždí
Strouhaná nebo klasická mozzarella
Rajčatový protlak
Cibule
Slanina
Šunka
Klobáska

Postup

Veškeré suroviny na těsto smíchej v jedné misce a vznikne ti krásné hladké a pružné těstíčko.
Těsto nech přikryté kynout cca 30 minutek, poté prsty těsto vytvaruj do placky a postupně a rovnoměrně od středu vytahuj těsto.
Mám na to fígl, dám si těsto na obě ruce (ruce jsou u sebe, tvořím pěst aby se nedělaly dírky v těstě) a pohazuji těstem ve vzduchu a vždy si ho nechám spadnout na ruce zpět a když těsto vyhazuji (mírně) do vzduchu tak ruce dávám od sebe, tím se těsto perfektně natahuje od středu a je tam krásně tenké.
No a pak těsto dám jen na pečící papír, lehounce zakápnutým oliváčem, poupravím těsto aby bylo rovnoměrné a poté přidám protlak a ostatní připravené ingredience a na konec postrouhanou mozzarellu (dá se tak již koupit).

Pečeme ve vyhřáté troubě na 210 až 220 stupňů do zlatava a a křupava. Dobrou chuť!

Autora receptu najdete u příspěvku.



Domácí pizza je bezkonkurenční, tak ji neváhejte zkusit!

Přečtěte si také: 5 tipů na recepty z brambor, které zachutnají celé rodině