O potravinách a celkově o jídle koluje spoustu mýtů a fámů, o kterých lidé neví, zda jsou pravdivé nebo naopak. Například se říká, že bychom neměli jíst po osmnácté hodině nebo že bychom měli vypít alespoň 2 litry vody denně. Také se v poslední době často mluví o kokosovém oleji a jeho pozitivních i negativních účincích. Tak jak to tedy je? Tady jsou mýty o potravinách, které nemají nic společného s realitou!
Mýty o potravinách, které nemají nic společného s realitou
Tyto mýty o potravinách vědci popřeli:
1. Dřevěná prkénka hromadí bakterie.
2. Slaná voda se vaří rychleji.
3. Vejce zvyšují cholesterol.
4. Nádobí z hliníku produkuje toxiny, které způsobují Alzheimerovu chorobu.
5. Energetické drinky vám dodají kvalitní přísun energie.
6. Smažená jídla způsobují infarkt.
7. Měli byste jíst často a v malých porcích.
8. Vitamín C chrání před chřipkou a nachlazením.
9. Káva negativně ovlivňuje činnost srdce.
10. Mrkev je zdravá pouze v syrovém stavu.
11. Pokud odstraníme kůži z kuřete, zbavíme tak jídlo hodně kalorií.
12. Nápoje s oxidem uhličitým jsou nezdravé.
13. Kořeněná jídla mohou způsobit žaludeční vředy.
14. Alkohol zabíjí mozkové buňky.
Tohle jsou mýty o potravinách, které vědci popřeli! Věděli jste o nich nebo jste také žili v nevědomosti?
Podívejte se na to, jak jídlo může ovlivňovat vaší náladu.
Kačka
happy bloger a věčný optimista
Ahoj! Jmenuji se Kačka. Jsem kreativní a velmi cílevědomý člověk,