O potravinách a celkově o jídle koluje spoustu mýtů a fámů, o kterých lidé neví, zda jsou pravdivé nebo naopak. Například se říká, že bychom neměli jíst po osmnácté hodině nebo že bychom měli vypít alespoň 2 litry vody denně. Také se v poslední době často mluví o kokosovém oleji a jeho pozitivních i negativních účincích. Tak jak to tedy je? Tady jsou mýty o potravinách, které nemají nic společného s realitou!



Mýty o potravinách, které nemají nic společného s realitou

mýty o potravináchFoto: pexels

Tyto mýty o potravinách vědci popřeli:

1. Dřevěná prkénka hromadí bakterie.

2. Slaná voda se vaří rychleji.

3. Vejce zvyšují cholesterol.



4. Nádobí z hliníku produkuje toxiny, které způsobují Alzheimerovu chorobu.

5. Energetické drinky vám dodají kvalitní přísun energie.

6. Smažená jídla způsobují infarkt.

7. Měli byste jíst často a v malých porcích.

8. Vitamín C chrání před chřipkou a nachlazením.

9. Káva negativně ovlivňuje činnost srdce.

10. Mrkev je zdravá pouze v syrovém stavu.

11. Pokud odstraníme kůži z kuřete, zbavíme tak jídlo hodně kalorií.



12. Nápoje s oxidem uhličitým jsou nezdravé.

13. Kořeněná jídla mohou způsobit žaludeční vředy.

14. Alkohol zabíjí mozkové buňky.

Tohle jsou mýty o potravinách, které vědci popřeli! Věděli jste o nich nebo jste také žili v nevědomosti?

Podívejte se na to, jak jídlo může ovlivňovat vaší náladu.

Kačka

Kačka

happy bloger a věčný optimista

Ahoj! Jmenuji se Kačka. Jsem kreativní a velmi cílevědomý člověk, věčný optimista a snílek. Snažím se pomalu si plnit sny a stále se v něčem zlepšovat. Baví mě tvořit, hrát si s texty a upravovat je. Ráda vařím i peču, miluji zdravé jídlo, ale i nezdravé (hlavně sladké, hihi). Zajímám se o typicky holčičí záležitosti – kosmetika, móda, vaření, ale i cestování. Právě proto mám v Happymagu na starosti rubriky zdraví, kreativita, lepší život a právě i cestování.