Všichni víme, že ryby jsou lahodné a velmi zdravé. U některých typů se ale doporučuje je buď nekonzumovat nebo v omezené míře, věděli jste to? Pokud chcete uchránit své zdraví, podívejte se, které druhy ryb nejíst nebo jen minimálně. Možná budete překvapeni.
Druhy ryb, které byste něměli jíst
Sumec může růst do velké velikosti. Aby se jejich růst urychlil, mnozí chovatelé ryb je krmí hormony, zejména ti z Asie. Sumci, kteří rostou přirozeně, jsou mnohem méně nebezpeční a jsou kvalitnější.
Makrela obsahuje rtuť, která se v lidském těle hromadí a způsobuje různé nemoci. Makrely z Atlantiku jsou mnohem méně nebezpčené a můžete jich sníst, kolik chcete.
Tuňák také obsahuje spoustu rtuti. Všechny ryby tohoto druhu, které koupě běžně v obchodě, jsou krmeny hormony a antibiotiky.
V Tilápii není mnoho zdravých mastných kyselin, ale koncentrace škodlivých tuků je v nich velmi vysoká. Nadměrná spotřeba vede ke zvýšení hladiny cholesterolu.
Úhoři mají spoustu tuků a tak lehce absorbují průmyslové a hospodářeké odpady. Americké druhy mají nejvyšší úroveň takové intoxikace a evropští úhoři jsou známí pro kontaminaci rtutí.
Většina Pangasiusů, které koupíme v obchodech, jsou dováženi z Vietnamu a to konkrétně z řeky Mekong, která je považována jako jedno z nejvíce znečištěných vodních útvarů na světě.
Také v sobě obsahují velké množství rtuti.
Opět zde hrozí velké riziko obsahu rtuti, která je jedovatá.
Tato ryba obsahuje gempylotoxin – voskovou látku. Je to toxin, který není až tolik škodlivý, ale může způsobit zažívací potíže. Pro snížení této látky by měla být ryba smažená nebo grilovaná.
Přiznejte se, jestli tyto druhy ryb jíte! Možná, že byste je měli omezit.
Kačka
happy bloger a věčný optimista
Ahoj! Jmenuji se Kačka. Jsem kreativní a velmi cílevědomý člověk,