Bolest zubu bývá opravdu nepříjemná a někdy dokáže přijít ve chvíli, kdy nemáte čas dojít si k doktorovi nebo zkrátka nestíháte a potřebujete se toho rychle zbavit. Existují babské a domácí rady, které vám pomohou v první chvíli. Neměli byste to nechat být a i když to přejde, k doktorovi si dojděte. První pomoc vám poskytneme, vyzkoušejte to a určitě vám to pomůže. Pokud ne, neváhejte jet i na pohotovost, se zuby se raději nezahrávejte, máte je jen jedny.

Bolet vás samozřejmě může cokoliv – můžete mít kaz, může vás bolet dáseň, obnažené krčky nebo vám mohou růst osmičky. Všechno jsou to nepříjemnosti, které dokážou potrápit. Pojďte si od těchto bolestí trochu ulevit a pokud je bolest neúnosná, zvažte návštěvu lékaře.



Jak se zbavit bolesti zubu do 5 min podomácku

bolest zubuFoto: pixabay

Led

První, co můžete udělat a co vám může pomoct je led. Studené znecitlivuje a tak přikládejte na tvář, kde máte nějakou bolest, pytlík s ledem nebo třeba mraženou zeleninu. Uvidíte, že se brzy dostaví velká úleva. Led můžete použít také zevnitř a cucat ho.

Solný roztok

Můžete si udělat domácí kloktadlo. Smíchejte teplou vodu se solí a opravdu s ní nešetřete. 3x denně tento solný roztok kloktejte a uvidíte, že to pomůže! Pokud to nepomůže a potíže budou přetrvávat, navštvite co nejdříve lékaře.

Alkohol

Víte, že kvalitní alkohol má dezinfekční účinky? Nejlepší je třeba domácí slivovice, kloktejte ji několikrát denně (pozor, nepolykat) a ůleva by se také měla dostavit.



Česnek

Oloupejte česnek, rozdrťte ho a smíchejte se solí. Směs aplikujte na postižené místo – česnek působí jako přírodní antibiotikum. Pobobné účinky, hlavně antiseptické, má cibule – žvýkejte ji nejlépe syrovou.

Hřebíček

Věděli jste, že hřebíček má také zázračné účinky a dokáže dobře pomoct? Dejte si jich pár do pusy a cucejte – uvidíte, že opravdu funguje.



Léky na bolest

Když už nic jiného nepomůže, slupněte nějaké léky na bolest, které vám alespoň umožní pořádně se vyspat. Pokud je bolest opravdu silná, co nejdříve navštivte lékaře.

Zkuste tyhle rady a bolest zubu bude pryč!

Vyzkoušejte kokosový olej na zuby – je to zázrak!