Pokud znáte zeleninové rizoto ze školy, tak to chápeme, že na něj nemáte dobré vzpomínky. Ale vy si ho můžete udělat úplně jinak a to tak, že vám bude opravdu chutnat. Nevěříte? Zkuste to a uvidíte, že je to úplně na jiném levenu než zeleninové rizoto ze školní jídelny.

Přečtěte si také:8x recept na rychlý oběd pro celou rodinu



2x recept na zeleninové rizoto, které si oblíbíte

zeleninové rizotoFoto: pixabay

Rizoto s tofu

Na oleji osmažíme cibulku a tofu (uzené nebo natural), přidáme pokrájenou zeleninu co dům dal (mrkev, pórek, hrášek, fazolky, kukuřice, paprika, cuketa,…) a přisypeme rýži (já měla jasmínovou). Postupně podléváme zeleninovým vývarem a vaříme dokud není rýže uvařená. Ke konci vaření můžeme vmíchat rostlinnou smetanu (DR. OETKER z Billy nebo Planton z Lidlu) a dochutíme solí a pepřem.
Dobrou chuť.

Autora receptu najdete u příspěvku.





Zeleninové rizoto z pečené zeleniny

Jednu papriku po záruční době a kousek dýně jsem nakrájela na kousky, pokapala olivovým olejem a strčila na dvacet minut do trouby.
Podle návodu na obalu jsem uvařila rýži Arborio, místo parmazánu jsem ale vmíchala lžíci lahůdkového droždí.
Do uvařené rýže jsem přidala hrst mraženého hrášku, pečenou zeleninou, trochu bílého pepře, trochu soli.
Čerstvá bazalka a piniové oříšky navrch a hotovo.

Autora receptu najdete u příspěvku.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Kamila Lindová (@kamila.lindova)

Zeleninové rizoto může být lepší než ze školní jídelny! Vyzkoušejte.

Přečtěte si také:Tip na ideální oběd či večeři: francouzské brambory