Na konci dubna začíná chřestová sezóna, tak není lepší nápad, než si zkusit uvařit zázrak, kterému říkáme chřestová polévka. Chřest je velmi zdravý a chutný a je škoda nezařadit ho do jídelníčku. Tuto polévku zvládne opravdu každý, i začátečník. Pojďme se podívat na recept a ingredience, které budete potřebovat.



Jednoduchá chřestová polévka, kterou zvládne každý – i začátečník!

chřestová polévka
Foto: pixabay



Co budete potřebovat

  • stonky chřestu
  • máslo
  • bílou cibuli
  • jarní cibulku
  • sůl
  • pepř
  • vývar
  • smetanu ke šlehání

Postup

Chřest omyjte, odkrájejte dřevnaté části a nakrájejte ho na kousky. Na másle orestujte cibuli spolu s jarní cibulkou, nesmíte to ale spálit. Stačí zpěnit, aby se vůně hezky rozvoněla. Přihoďte chřest, chvilku restujte a potom zalijte vývarem, přiklopte a nechte vařit. Až bude chřest měkký, vše důkladně rozmixujte, až vznikne hladký krém. Nakonec vlijte ještě smetanu na zjemnění, osolte, opepřete a můžete podávat. Pro ještě větší zjemnění přidejte do polévky kus másla a ozdobte kouskem uvařeného chřestu. Dobrou chuť!

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Denisa Nakládalová (@denisa.nakli),





Doporučujeme vyzkoušet. Chřestová polévka je skvělá, zasytí, výborně chutná a je opravdu jednoduchá.

Zkuste 10 úžasných receptů s avokádem.