Velikonoce se blíží a velikonoční beránek nesmí chybět v žádné rodině! Je to výborná snídaně, svačinka a i dekorace, pokud toho nestíháte víc. Jestli se bojíte, že ho nezvládnete upéct nebo nevíte jak, nezoufejte, tenhle recept je opravdu rychlý a jednoduchý a zvládnete ho levou zadní. Klidně si na pomoc přizvěte děti a jdeme na to! Podíváme se, co budete potřebovat a pak se vrhneme rovnou na přesný postup. Doporučujeme nenahrazovat ingredience jinými.
Velikonoční beránek raz dva: rychlý recept z poctivých ingrediencí
Foto: pixabay
Ingredience
-
-
30 g másla (ne Hery)
-
30 g hrubé mouky
-
200 g moučkového cukru
-
5 žloutků
-
vanilkový cukr
-
300 g hrubé mouky
-
5 bílků
-
citronová šťáva
- 2 vejce
-
Postup
Vytvoříme pěnu z cukru, žloutků a vanilkového cukru. Přidáme citronovou šťávu, ušlehaný tuhý sníh z bílků, mouku a hodně zlehka promícháme kvůli sněhu, aby těsto zůstalo pěkně nadýchané. Formu si vymažeme pořádně máslem a vysypeme moukou a nalijeme dovnitř těsto. Beránka pečeme na 180° v troubě do zlatava. Necháme pár minut vychladnout a poté vyklopíme na talíř. Beránka si můžete ozdobit podle svého gusta. Můžete ho posypat cukrem, polít čokoládou, šlehačkou, jedlými květy nebo na něj nalít citronovou polevu, kterou vytvoříte z citronové šťávy z většího citronu a z moučkového cukru. Míchejte tak dlouho, dokud nevznikne hladká směs bez hrudek, kterou nalijte na celého beránka. Potom už jen stačí počkat, až poleva zatuhne a je hotovo. Trvá to asi 10 minut. Beránka s polevou uchovávejte na suchém místě, pokud ho dáte do vlhka, poleva se začne roztékat. Nezapomeňte beránka ozdobit mašlí!
Zobrazit příspěvek na Instagramu
Velikonoční beránek k Velikonocům zkrátka patří a bez něj by to nebylo ono. Napište nám, jaké další zvyky a tradice dodržujete.
Vyzkoušejte tenhle pravý jablečný koláč, který skvěle chutná i vypadá – recept najdete tady.