Snídáte špatně, přitom chcete zhubnout nebo třeba nesnídáte vůbec? Nemusíme snad ani psát, že je to velmi špatně. Jednak je to nezdravé a vůbec to neprospívá vašemu psychickému ani fyzickému zdraví. Ráno tělo potřebuje nastartovat, a tak byste si měli dopřát něco pořádného, co má hodně vitamínů a živin. Ukážeme vám, co si můžete dát, abyste byli zdraví, plní síly a klidně i zhubly. A nebojte, jsou to chutné snídaně, sladké i slané.
Přečtěte si také: Jak má vypadat dobrá snídaně? 5 tipů na to, co si dát k snídani
4 tipů na chutné a výživné snídaně, které vás nakopnou
Foto: pixabay
Přečtěte si také: Zdravá snídaně na 10 způsobů: co si dát ráno, abyste zůstali zdraví?
1. Banánový chlebíček
SUROVINY
200 g namletých vloček
50 g namletých lískových oříšků Ladylab
20 g pekanových oříšků nakrájených na kousky Ladylab
50 g hořké čokolády nakrájených na malé kousky
2 zralé banány
2 vejce
1 PL prášku do pečiva
1 PL perníkového koření
1 ČL kakaa
Oříškové máslo na potření White Bomb Ladylab
POSTUP
Banány si rozmačkáme a smícháme se vším ostatním. Vložíme do formičky na chlebík a pečeme na 180 stupňů cca 25-30 minut. Podáváme natřené oříškovým krémem White Bomb Ladylab nebo marmeládou.
Autora receptu najdete u příspěvku.
Zobrazit příspěvek na Instagramu
2. Banán v těstíčku
Suroviny na 1 porci
1 banán
1 vejce
1 lžíce rýžové mouky (nebo špaldová)
Troška skořice
Postup
Z vajíčka, mouky a skořice vytvoříme těstíčko, kolečka banánů obalíme a osmahneme na ghí.
K tomu tvaroh, ovoce, oříšky a vysokoprocentní čoko.
Autora receptu najdete u příspěvku.
Zobrazit příspěvek na Instagramu
3. Snídaňová tortilla
Potřebujete:⠀
• celozrnnou tortillu ( například z Lidlu ) ⠀
• čerstvý listový baby špenát ⠀
• žervé sýr⠀
• plátkový sýr dle vaší volby⠀
• vysokoprocentní šunka ⠀
⠀
Postup:⠀
Tortillu si naplníme uvedenými ingrediencemi a zapečeme v kontaktním grilu, případně v toustovači či mikrovlnce.⠀
Autora receptu najdete u příspěvku.
Zobrazit příspěvek na Instagramu
4. Chléb s žervé a rajčátky
Ingredience
• 65 g cherry rajčat
• 1 stroužek česneku
• 1 lžička olivového oleje
• 1 lžička balsamica
• sůl
• 40 g žervé
• pažitka
Postup
1. Rajčátka hoď opéct nasucho na rozpálenou pánev. Jakmile se na rajčatech začnou dělat černé puchýřky, zakápni je olivovým olejem a pomocí vidličky rozmačkej. Sniž plamen. K rajčatům přidej prolisovaný česnek, balsamico a trošku soli. Celý tento proces trvá maximálně 10 minut.
2. Žervé smíchej s nakrájenou pažitkou. Namaž na chleba a nahoru dej pečená rajčátka.
Autora receptu najdete u příspěvku.
Zobrazit příspěvek na Instagramu
Snídaně je základ dne a nikdy byste ji neměli vynechat. Pokud se snažíte jíst zdravě nebo třeba zhubnout, tím spíš je pro vás a vaše tělo snídaně důležitá!
Přečtěte si také: Ráno dělá den: 9 zásad zdravé snídaně