Je tu konec roku a s tím spojené silvestrovské oslavy, na které určitě budete dělat nějaké občerstvení. Pokud přemýšlíte co, je fajn vsadit na klasiku a zvolit třeba chlebíčky, které by na žádné oslavě neměly chybět. Nemusíte dělat jen ty klasické s bramborovým salátem, můžete zvolit mezi různými variantami a udělat všelijaké druhy. S výběrem vám pomůžeme, máme pro vás totiž 5 receptů na ty nejlepší chlebíčky. Tak s chutí do toho!
Přečtěte si také: 30 receptů na úžasné jednohubky: klasické, rychlé, zdravé, veganské i luxusní
5 receptů na chlebíčky, které budou mít úspěch
Foto: pixabay
1. Šunkové chlebíčky
Ingredience
- 500 g veky
- 60 g másla
- 150 g šunky
- 40 g tvrdého sýra
- 1 rajče
- 1 zelená paprika
- 1 vejce
- 1 kyselá okurka
- podle chuti hořčice, sardelová pasta
Postup
- Plátky veky potřeme máslem, které jsme smíchali s hořčicí a sardelovou pastou.
- Pak na chlebíčky klademe šunku, zelenou papriku, rajče a okurku pokrájené na tenko, vejce uvařené na tvrdo.
- Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
Autora receptu najdete tady.
View this post on Instagram
2. Chlebíčky s uzeným lososem
Ingredience
- 1 veka nebo celozrnný chléb
- 300 g uzeného lososa
Lososové máslo
- 100 g másla
- 50 g uzeného lososa
- špetka mletého bílého pepře
- 1/2 lžičky citronové šťávy
- špetka soli
Postup
- Máslo utřeme do pěny, přidáme drceného lososa, pepř, citrónovou šťávu a sůl dle chuti a vše důkladně promícháme.
- Veku nebo celozrnný chléb nakrájíme na plátky, potřeme je lososovým máslem a naskládáme na ně plátky uzeného lososa.
- Hotové chlebíčky můžeme ozdobit hoblinkami másla.
Autora receptu najdete tady.
View this post on Instagram
3. Chlebíčky s upečeným lososem
Ingredience
- bagety
- čerstvý sýr
- upečený losos
- kapary
Postup
- plátky bagety namažte čerstvým sýrem (například lučinou)
- steak z lososa osolte, opečte a na talíři rozmačkejte vidličkou a kousky rybiho masa dejte na bagetu
- nakonec ozdobte malými kaparami a dobrou chuť
Autora receptu najdete u příspěvku.
View this post on Instagram
4. Zapečené vajíčkové chlebíčky
Ingredience
-
veka , bageta, toustový chléb
-
rozšlehané vejce
-
máslo
-
dušená šunka nebo sušená
-
sýr dle chuti: Čedar, Niva, Gouda, Hermelín…
-
sůl , koření a bylinky dle chuti
Postup
5. Chlebíčky s prosciuttem a parmezánem
Ingredience
- 2 bagety
- 200 g Prosciutta
- 100 g parmezánu
- 1/2 hlávkového salátu
- 100 g cherry rajčat
- trochu bazalky
Postup
- Bagetu nakrájíme našikmo, položíme na ni pár lístků salátu, plátek zatočeného prosciutta, hoblinky parmezánu, rozkrojené cherry rajče a ozdobíme lístky bazalky.
Autora receptu najdete tady.
View this post on Instagram
Máte rádi chlebíčky? Tak ty nejlepší připravte na oslavu konce roku!
Přečtěte si také: 8 zdravých chuťovek na dokonalý piknik