Máte rádi pečivo a tak si neustále nějaké kupujete? A co si ho zkusit upéct doma a vědět, co do něj dáváte? Nejen, že o tom budete mít přehled, ale budete z toho mít také radost a zároveň bude lépe chutnat. Ukážeme si, jak upéct domácí chleba v klasické troubě bez toho, aniž byste použili pekárnu na chleba. Uvidíte, že si celá rodina pochutnáte a můžete si do něj dát, co jen chcete a co máte rádi.



Jak upéct domácí chleba v klasické troubě

jak upéct domácí chlebaFoto: pixabay



Ingredience

3 hrnky hladké mouky

2 lžičky sušeného droždí

1 a půl lžičky soli

2 lžičky Chlebového koření SanusVia

oblíbená semínka (lze vynechat)

1 a půl hrnku vody

Pokud nemáte sušené droždí a nemůžete ho sehnat, můžete si udělat vlastní kvásek, recept najdete tady.

Postup

Nejprve v míse zamícháme sypké suroviny, tedy hladkou mouku, sušené droždí, Chlebové koření SanusVia, sůl, případně hrst oblíbených semínek. Po zamíchání nalijeme vodu a řádně rozmícháme, vznikne poměrně nevzhledné těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme stát cca 8-12 hodin. Poté těsto přemístíme na pomoučený vál a stěrkou nebo rukama od mouky roztáhneme na placku, cca 3 cm tlustou. Necháme 15 minut odpočívat a poté těsto složíme na třetiny jako balíček, ze všech stran směrem ke středu. Zakryjeme utěrkou a necháme půl hodiny odpočívat jen tak na vále nebo ve vysypané ošatce. Poté zapneme troubu na 220 °C a vložíme do něj nahřát pekáč s poklicí. Po 30 minutách přemístíme těsto přímo do horkého pekáčku, posypeme semínky, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut na 220 °C.  Nakonec sundáme poklici a dopečeme 15 minut. Pak už jen vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.

Autora receptu najdete u příspěvku.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Bio koření (@sanusvia),





Teď už přesně víte, jak upéct domácí chleba v klasické troubě rychle a jednoduše. Zkusíte?

Upečte si vláčnou a lehkou vánočku i mimo Vánoce, nejlepší recept najdete tady.