Vánoce bez cukroví si asi nedokážeme nikdo představit. Někdo má ale rád cukroví bez cukru nebo cukr vůbec nemůže nebo vám možná ani nechutná. Vždycky byste ho ale měli doma mít pro návštěvy nebo přátele a rodinu. Neumíte žádné nebo nemáte na pečení čas? Zachrání vás nepečené cukroví, které je rychle hotové, nezabere moc času a chutná opravdu výborně. Vyberte si z pěti různých druhů a nezapomeňte zapojit i děti!
Nebaví vás pečení? Vyzkoušejte těchto 5 receptů na nepečené cukroví!
Foto: pixabay
Čokolískooříškové kuličky
Ingredience
100 g lískových ořechů /lískooříškového másla
100 g měkkých datlí
10 g nepraženého kakaa
20 g mandlového proteinu (nebo nějakých ořechů rozmixovaných na mouku, ideálně kešu, případně lze použít i kokosová mouka)
špetka soli, vanilka
Postup
Lískové ořechy cca 10 minut opražíme v troubě, oloupeme a rozmixujeme na tekuté máslo (nebo použijeme rovnou lískooříškové máslo). Přidáme datle a promixujeme na tuhou pastu. Přendáme do mísy, přidáme zbytek ingrediencí a rukama vypracujeme těsto, z kterého tvoříme kuličky.
Autora receptu najdete u příspěvku.
Zobrazit příspěvek na Instagramu
Kokosky
Ingredience
Kokos, datle, pecičky hořké čokolády, kokosový olej, mandle,..
Postup
Kokos s datlemi, čokoládou a několika lžičkami oleje rozmixujeme. Poté plácáme kuličky a do každé z nich zaplácáme mandličku. Necháme ztuhnout v lednici.
Autora receptu najdete u příspěvku.
Zobrazit příspěvek na Instagramu
Višňové kuličky
Ingredience
140 g piškotů
80 g másla
2 lžičky FAN tekuté sladidlo STARLINEA
2 polévkové lžíce kakaa
2-3 polévkové lžíce rumu
1 vrchovatá polévková lžíce pikantní marmelády (višňová rybízová malinová…)
1 polévková lžíce kokosu + kokos na obalení
vypeckované višně naložené v rumu
Postup
Piškoty nadrtíme nebo umeleme, přidáme změklé máslo, kakao, kokos a marmeládu. Smícháme pomocí šlehače. Vzniklou směs osladíme tekutým sladidlem STARLINEA, přilijeme rum a znovu vše promícháme. Hmotu uložíme do ledničky alespoň na dvě hodiny.
Z těsta tvarujeme kuličky a do každé vtlačíme okapanou višni, na konec obalíme v kokosu a dáme do papírových košíčků. Tohle je to nejlepší nepečené cukroví!
Autora receptu najdeme u příspěvku.
View this post on Instagram
Nepečené perníčky
Ingredience
60 g mandlí
60 g pohankové krupice
80 g hrubých ovesných vloček
perníkové koření
180 g datlí
60 g mandlového másla
20 g kokosového cukru
Postup
Mandle rozmixujeme na mouku, přidáme pohankovou krupici, ovesné vločky a koření a promixujeme. Přidáme datle a mandlové máslo a znovu rozmixujeme do tuhého těsta (případně si pomůžeme rukama). Z těsta tvoříme kuličky, nebo ho vyválíme a vykrájíme a obalujeme v kokosovém cukru.
Autora receptu najdete u příspěvku.
Zobrazit příspěvek na Instagramu
Perníkovo-fíkové kuličky
Ingredience
50 g ovesných vloček
150 g sušených fíků
perníkové koření
+ na obalení kokos, ořechová mouka, drcené oříšky
Postup
Fíky nakrájíte nadrobno, v elektrickém mlýnku, nebo ve výkonném mixéru je společně s vločkami a perníkovým kořením rozmixujete do tuhého těsta. Z něj pak tvoříte kuličky, které obalíte třeba v kokosu, nebo nějaké ořechové mouce. Všechny vytvořené kuličky (budou tak na jeden menší talíř) dáte do otevřené nádoby, a v lednici je necháte odpočinout. Jejich trvanlivost je 10 dnů.
Autora receptu najdete u příspěvku.
Zobrazit příspěvek na Instagramu
Pečete cukroví nebo to přenecháváte někomu jinému? 🙂