Bublanina je fantastická buchta, kterou milují snad všichni, včetně dětí. Recept je opravdu velmi jednoduchý a zvládnou ho všichni, i ti, kteří s pečením nemají příliš zkušeností. Správná bublanina je plná ovoce, které se dá hezky kombinovat. Pokud ke kousku bublaniny přidáte i nějakou tu bílkovinu, třeba jogurt nebo tvaroh a čerstvé ovoce, výborná svačinka je na světě a to dokonce i pro ty, kteří drží dietu. To je skvělé, ne?
Schválně, s čím máte bublaninu nejraději? Jahody, maliny, borůvky, rybíz nebo třeba kombinace ovoci? My fandíme třešním a právě jahodám.
Přečtěte si také: Recept na jablečný koláč, který musíte vyzkoušet
Nejlepší bublanina: 3x recept
Přečtěte si také: 20 božích cupcakes, které zvládne i úplný začátečník
1. Jahodová bublanina
Ingredience
- 3 vejce
- 1 hrnek cukr krupice
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- 1 kelímek smetany ke šlehání
- 3 hrnky ovoce
- tuk a mouka na plech
Postup
Předehřejte troubu na 180 stupňů. Do mísy vyklepněte vejce, vsypte cukr a vyšlehejte do pěny. Přisypte mouku s kypřícím práškem a špetkou soli, vlijte smetanu a promíchejte. Vyšší plech vymažte a vysypte moukou a vlijte na něj těsto. Posypte ovocem a pečte dorůžova, asi 25 minut. Zkontrolujte špejlí, jestli těsto nelepí. Vyndejte z trouby, nechte vychladnout a poprašte moučkovým cukrem.
Autora receptu najdete u příspěvku.
Zobrazit příspěvek na Instagramu
Přečtěte si také: 5 tipů na sladké recepty z avokáda
2. Třešňová bublanina
Ingredience
2 hrnky polohrubé mouky
1 a 1/4 hrnku cukru krupice
2 vejce
vanilkový cukr
kypřící prášek
1 hrnek mléka
3/4 hrnku oleje
+ třešně
Postup
Všechno pořádně zamícháme a těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem, poklademe ovocem.
Peču tak necelou půlhodinu na 160-170 stupňů.
Autora receptu najdete u příspěvku.
Zobrazit příspěvek na Instagramu
Přečtěte si také: Nejlepší recept na čokoládový dort, který bude chutnat všem
3. Bublanina s ovocem
Ingredience
250 g odtučněného tvarohu
2 vejce
1 hrnek mléka
2 lžíce celozrnné mouky
3 lžíce hladké mouky
1 lžíce datlového sirupu
1 lžička prášku do pečiva
Ovoce, které máte rádi (můžete zvolit třeba borůvky, maliny, rybíz nebo černý rybíz)
Postup
Jednoduše smíchat všechno dohromady, těsto nalít do formy s pečícím papírem a péct na 180 stupňů, cca 20 minut.
Autora receptu najdete u příspěvku.
Zobrazit příspěvek na Instagramu
Zkuste bublinu podle Cuketky:
Tohle je bublanina jako od babičky. Už na ni máte chuť?
Přečtěte si také: 5 chutných receptů na dezerty bez cukru
Autoři náhledových fotek: @pecenidomaci, @my_kreative_home