Ovesná kaše bývá oblíbenou snídaní i svačinou fitness nadšenců i všech, kteří si chtějí dopřát sladké jídlo a zároveň dosype dostat dostatečné množství živin. Pokud vám ovesná kaše moc nejede, dejte jí ještě šanci a vyzkoušejte naše osvědčené kombinace. Jde o to umět ji dobře udělat. Jestli jste milovníci sladkých snídaní, věřte, že vám bude chutnat, pokud si tam dáte všechny dobroty, které máte rádi. Výborně jde dohromady s ovocem. čokoládou, oříšky, oříškovými másly nebo různým kořením jako kakao, skořice nebo kokos. Pokud potřebujete více bílkovin, jednoduše se do ní dá zakomponovat jogurt, mléko nebo protein. Dejte jí šanci a uvidíte, že vám nakonec zachutná. A pokud ji máte rádi už teď, tak není co řešit, pojďte vyzkoušet nové příchutě a kombinace.
Přečtěte si také: Jak má vypadat dobrá snídaně? 5 tipů na to, co si dát k snídani
Ovesná kaše 6x jinak: zamilujete se do ní
Foto: pixabay
1. Ovesná kaše s tvarohem a ořechy
Ingredience
– 40 g ovesných vloček
– špetka himalájské soli
– 1-2 lžičky medu
– 1 lžička kakaového prášku
– 125 g polotučného tvarohu (ve vaničce)
– 20 g ořechů/ semínek
Na ozdobu:
– lyofilizované jahody (koupíte třeba na @svetplodu)
– lískový krém
Postup
1. Ovesné vločky spaříme převařenou vodou (cca 125 ml) a necháme nasáknout (cca 2 minuty).
2. Osolíme, osladíme medem a posypeme kakaovým práškem.
3. Vše řádně promícháme.
4. Přidáme tvaroh a ořechy.
5. Dobrou chuť!
Autora receptu najdete u příspěvku.
Zobrazit příspěvek na Instagramu
2. Zapečená ovesná kaše
Ingredience
1 zralý banán – rozmačkáme
K němu přidáme:
1/2 hrnku ovesných vloček
1/2 hrnku mléka
1 lžíci čekankového sirupu
Hrst mražených borůvek
1 lžíci vanilkového proteinu
1 lžičku skořice
Špetku prášku do pečiva
Postup
Všechno smícháme a dáme do trouby na 175 stupňů na 25 minut.
Na to maliny, hořkou čokoládu a arašídové máslo se slaným karamelem.
Autora receptu najdete u příspěvku.
Zobrazit příspěvek na Instagramu
3. Ovesná kaše s hruškou
Ingredience
1 hrnek ovesných vloček, 1 lžička skořice, 1 hruška, javorový sirup, 1 lžíce kokosového oleje, oříšky na ozdobu, hořká čokoláda
Postup
Vločky vsypeme do uzavíratelné misky a zalijeme je vodou tak, aby byly ponořené. Misku přiklopíme víkem a vločky necháme fermentovat nejlépe přes noc při pokojové teplotě. Hrušku omyjeme, vykrojíme jadřinec a nakrájíme na plátky. Na roztopeném kokosovém oleji opečeme plátky hrušky, přidáme javorový sirup a necháme zkaramelizovat. Kaši naservírujeme do misky, ozdobíme opečenou hruškou a javorovým sirupem. Vše zasypeme skořicí, nasekanými oříšky a hořkou čokoládou.
Autora receptu najdete u příspěvku.
Zobrazit příspěvek na Instagramu
Přečtěte si také: 3 zdravé a chutné snídaně, které si můžete dopřát na několik způsobů
4. Banánová kaše s lískovými oříšky
Ingredience
8 lžíc špaldových vloček
300 ml Alpro mléko lískový oříšek
1 lžíce pasty z lískových ořechů
Na ozdobu:
1 banán
trochu kokosového nebo olivového oleje
1 lžíce čekankového sirupu
hrst malin
hrst pečených lískových ořechů
1 lžíce sekaných pečených lískových ořechů
čekankový sirup dle chuti
Postup
Mléko dáme vařit do rendlíku, přidáme vločky a na střední teplotě za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Odstavíme a vmícháme lískoořískovou pastu.
Banán nakrájíme na 5mm kolečka a na nepřilnavé pánvi opečeme, na trošce oleje, z obou stran do zlatohněda, přidáme lžíci čekankového sirupu, aby se vytvořil karamel a odstavíme.
Kaši rozdělíme do misek, ozdobíme karamelizovanými banány,
malinami, oříšky a polejeme čekankovým sirupem. A můžeme podávat.
Autora receptu najdete u příspěvku.
Zobrazit příspěvek na Instagramu
5. Kaše se skořicovými cini minis
Ingredience
~ 30 g vloček
~ 1/4 lžičky kypřícího prášku
~ 30 proteinu
~ 1/2 banánu
~ 100 ml mléka
~ 2 kostičky čokolády (dovnitř)
~ 20 g cini minis
~ 1/2 lžičky skořice
Postup
~ Rozehřejte troubu na 200°C.
~ Ingredience rozmixujte v mixéru a těsto nalijte do formičky.
~ Dovnitř dáme čokoládu.
~ Pečeme 12 minut.
Autora receptu najdete u příspěvku.
Zobrazit příspěvek na Instagramu
6. Proteinová ovesná kaše
Ingredience
•50 g ovesné vločky
•100 g bílku
•80-100 g vody nebo mléka
•20 g protein
•skořice
•30 g mražené maliny
•20 g arašídové (mandlové) máslo
Postup
Smícháme vloček, bílek a vodu v misce a dáme na 90 vteřin do mikrovlnky (každá hřeje trochu jinak, tak je třeba vyzkoušet). Pokud bude kaše příliš tuhá, doředíme vodou. Do hotové kaše vmícháme protein, posypeme skořicí a na vrch dáme maliny a arašídové máslo.
Autora receptu najdete u příspěvku.
Zobrazit příspěvek na Instagramu
Ovesná kaše je vynikající. Souhlasíte nebo jsme vás ani tak nepřesvědčili?
Přečtěte si také: Zdravá snídaně na 10 způsobů: co si dát ráno, abyste zůstali zdraví?