Znáte srbské rizoto? Ano, možná, že si ho pamatujete ze školní jídelny, ale my vám teď ukážeme recept, který stonásobně předčí školní jídelnu! Tohle si zamilujete, protože je to snadné, rychlé a můžete si to vzít kamkoliv sebou. Také toho můžete udělat velké množství a mít to klidně na tři dny. Záleží na vás! Tak vařečky do ruky a jdeme na to.

Přečtěte si také:Recept na slaný i sladký koláč, kterým v létě zabodujete




Úžasný recept na srbské rizoto, který musíte zkusit

Foto: pixabay

Přečtěte si také:3x recept na nejlepší jahodové knedlíky

Srbské rizoto

Suroviny:
– 250 g vepřového plecka
– větší cibule
– 2 lžičky rajského protlaku
– 2 lžičky sladké papriky
– 70 g hrášku
– 70 g kukuřice
– 1 a 1/2 hrnku rýže
– 1l vývaru (masový nebo zeleninový)
– sůl
– pepř
– olej nebo sádlo

Na vaření použijeme pánev, kterou můžeme vložit i s pokličkou do trouby.
Na oleji/sádle osmahneme na drobno pokrájenou cibuli. Jakmile bude cibule středně zlatá, přidáme na menší kostky pokrájené maso a opékáme cca 2minuty. Poté přidáme 2 lžičky protlaku a opékáme další 2 minuty, zalijeme vývarem pouze, aby bylo maso ponořené, osolíme a opepříme a vaříme cca 20minut. Měl by se vyvařit skoro všechen vývar (ne do spálení). Přidáme rýži a papriku a osmahneme. Po té zalijeme 3 hrnky vývaru. Přidáme kukuřici a hrášek, sůl a pepř. Přivedeme k varu. Troubu si předehřejeme na 180°. Přikryjeme pánvičku a vložíme do trouby. Pečeme cca 20 min do změknutí rýže. Občas promícháme.
Posypeme strouhaným sýrem a přidáme okurku.

Autora receptu najdete u příspěvku.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Hana Zapletalová (@hanca_vari)

Podívejte se, jaké má účinky cibule: Cibule: přírodní antibiotikum, které pomáhá nejen při nachlazení

Zkuste tohle srbské rizoto a nebudete litovat.

Přečtěte si také:4 výborné recepty, ve kterých využijete meloun