Přečtěte si také:Recept na slaný i sladký koláč, kterým v létě zabodujete
Úžasný recept na srbské rizoto, který musíte zkusit
Foto: pixabay
Přečtěte si také:3x recept na nejlepší jahodové knedlíky
Srbské rizoto
Suroviny:
– 250 g vepřového plecka
– větší cibule
– 2 lžičky rajského protlaku
– 2 lžičky sladké papriky
– 70 g hrášku
– 70 g kukuřice
– 1 a 1/2 hrnku rýže
– 1l vývaru (masový nebo zeleninový)
– sůl
– pepř
– olej nebo sádlo
Na vaření použijeme pánev, kterou můžeme vložit i s pokličkou do trouby.
Na oleji/sádle osmahneme na drobno pokrájenou cibuli. Jakmile bude cibule středně zlatá, přidáme na menší kostky pokrájené maso a opékáme cca 2minuty. Poté přidáme 2 lžičky protlaku a opékáme další 2 minuty, zalijeme vývarem pouze, aby bylo maso ponořené, osolíme a opepříme a vaříme cca 20minut. Měl by se vyvařit skoro všechen vývar (ne do spálení). Přidáme rýži a papriku a osmahneme. Po té zalijeme 3 hrnky vývaru. Přidáme kukuřici a hrášek, sůl a pepř. Přivedeme k varu. Troubu si předehřejeme na 180°. Přikryjeme pánvičku a vložíme do trouby. Pečeme cca 20 min do změknutí rýže. Občas promícháme.
Posypeme strouhaným sýrem a přidáme okurku.
Autora receptu najdete u příspěvku.
Zobrazit příspěvek na Instagramu
Podívejte se, jaké má účinky cibule: Cibule: přírodní antibiotikum, které pomáhá nejen při nachlazení
Zkuste tohle srbské rizoto a nebudete litovat.
Přečtěte si také:4 výborné recepty, ve kterých využijete meloun