Přečtěte si také:Chřestové rizoto: recept, který zvládnete hravě za 20 minut
Vyzkoušejte tohle houbové rizoto a už nebudete chtít jiné
Foto: pixabay
Houbové rizoto
Ingredience
30 g sušených hříbků, namočených do horké vody
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
1 pórek ( nebo jarní cibulka ) nakrájený na kolečka
6 stroužků česneku , nasekaných
300 g čerstvých hub ( davam žampióny a hlívu )
200 g rýže na rizoto (carnoli nebo arborio)
100 ml bílého vína (suché)
sůl a pepř
750 ml zeleninového vývaru
50 g parmazánu (strouhaný)
kousek másla (na kostičky)
svazek petrželky na ozdobu (nasekaný)
Postup
Troubu zahřejeme na 180°C. V hluboké pánvi, kterou můžeme dát do trouby, orestujeme pórek na oleji a másle, přidáme čerstvé houby a pár minut opékáme. Namočené hribky scedíme, tekutinu uchováme a přidáme je do pánve a ještě chvíli restujeme. Přisypeme rýži, zamícháme a nalijeme víno, necháme trochu odpařit, osolíme (opatrně, vývar je dost slaný) a zalejeme vodou z hub a nakonec 600 ml vývaru. Přiklopíme a dáme péct asi na 45 minut, dokud se tekutina nevstřebá.
Vyndáme z trouby, dolijeme zbytek vývaru, přidáme máslo a zamícháme. Nakonec nasypene parmazán, dochutíme solí a pepřem a promícháme. Podáváme posypané petrželkou a hoblinami parmazánu.
Autora receptu najdete u příspěvku.
Zobrazit příspěvek na Instagramu
Máte rádi houby nebo se jim vyhýbáte? Podle naší zkušenosti, i ti, kteří houby nemusí, mají rádi tohle rizoto, tak ho určitě vyzkoušejte!
Přečtěte si také:Nejlepší recept na dýňové rizoto, které si zamilujete