Svatby jsou v plném proudu a většinou sezóna trvá až do října, takže pokud na svatbu jdete a tápete, který svatební dar byste měli vybrat, pomůžeme vám. Dnes jsou novomanželé rádi většinou za finanční příspěvek než za mixér nebo jiný pomocník do domácnosti, který se tradičně dával dříve, ale pokud chcete být vtipní a originální, určitě tím nikoho neurazíte ani dnes. Poradíme vám, který svatební dar můžete dát, abyste byli originální a zároveň potěšili.

Přečtěte si také: 50 tipů na originální dárky pro muže v roce 2022



9 tipů na originální svatební dar

svatební darFoto: pexels

Přečtěte si také: 10x originální dárky na den žen

1. Finance

Pokud chcete zvolit finanční příspěvek, dejte ho nějak vtipně. Můžete rozměnit peníze na stovky a v ruličkách je navěsit na malý stromeček nebo naopak zvolit ještě drobnější mince a ty zarámovat a připsat nějaký vtipný text.

2. Výlet

No nemusí to být hned dovolená, ale dopřejte novomanželům víkend ve wellness nebo jim dejte letenky klidně po Evropě. Nadělíte jim tak společně strávený čas a zážitky.

3. Večeře

Nikdy nikoho neurazíte dobrou večeří, kterou nebudou muset vařit doma. 🙂

4. Spotřebič

Dnes se to dává spíš jako vtipný dárek. Kupte nějaký mixér nebo lépe, sežeňte nějaký retro kousek a ten zabalte, určitě tím pobavíte.

Přečtěte si také: 15 tipů na zážitkové dárky pro kohokoliv

5. Stírací los

Prostě nadělte miliony v podobě stíracího losu, který když setřou, ten milion třeba opravdu vyhrají. Dnes se prodávají i speciální svatební losy, který si můžete navrhnout podle sebe. Po setření je může čekat třeba dojemný text s přáním a úplně to stačí.

6. Kasička

No přece na společné šetření – na dům, auto, dovolenou, na cokoliv. Můžete jim tam symbolicky něco hodit nebo pokud plánujete dát finanční dar, pojměte to takhle a schválně jim tam vhoďte hodně drobných mincí, schválně, jestli spočítají, kolik tam mají.



7. Zlatá cihla

Můžete dát opravdovou zlatou cihlu nebo prostě cihlu nabarvit na zlato a pobavíte.

8. Vlastní hvězda

Kupte jim hvězdu, to je velmi originální ne? Nebo pokud třeba víte, kdy se seznámili, můžete zjistit, v jaké poloze byly zrovna hvězdy a útvar zarámovat a darovat.



9. Společný zážitek

Pokud je dobře znáte, což předpokládáme, že ano, víte, jaké mají zájmy a co je baví. Dejte jim kurz vaření, lístky do divadla, na koncert nebo pobyt v jeskyni. Zkrátka se zamyslete, co je oba baví a spojuje a dejte jim něco, na co jen tak nezapomenou.

Který svatební dar pro novomanžele vyberete vy?

Přečtěte si také: 10 nápadů na dárky za maturitní vysvědčení