Jaro a začátek léta je skvělý, protože začíná být teplo a všechno kvete. Ale pokud trpíte na alergie, tak tohle období zase tolik nemusíte, protože z něj nic moc nemáte. Jakmile vyjdete ven, začnete dýchat, smrkat a máte červené oči, které svědí a slzí. Jestli se v tom vidíte a už teď se jen bojíte otevřít okno, aby se vám do místnosti nedostal pyl, který vám tyto nepříjemnosti způsobuje, jste tu správně. Máme pro vás totiž pět tipů, díky kterým se dá předejít alergiím nebo alespoň zmírnit jejich projevy. Pokud alergie máte, tak určitě víte, že se z nich nedá dostat úplně a neexistuje nic, co by vás před nimi ochránilo. Existují ale maličkosti, které vám přece jenom mohou pomoci. Tak se na ně pojďme podívat a vyzkoušejte je. Nemusí všechny zabírat všem ale doporučujeme zkusit a zjistit, jestli vám něco nepomáhá.

Přečtěte si také: Dovolená u moře jako lék. Pomáhá s akné, revmatem i alergiemi



Začíná období alergie! 5 tipů jak jí předejít

alergieFoto: pexels

Přečtěte si také: 5 způsobů, jak se zbavit alergie na slunce

1. Návštěva alergologie je základ

Pokud alergií trpíte nebo na ní máte minimálně podezření, nevyhnete se návštěvě alergologie. Alergie se projeví různými způsoby a existuje hodně druhů, proto je potřeba zjistit, které máte a odborník už určí léčbu. Na kontroly byste měli chodit alespoň jednou ročně. Alergie mohou vzniknout i v průběhu vašeho života a potýkají se s nimi děti i dospělí.

2. Léky

Alergolog vám většinou předepíše léky, které mají pomoci při zmírnění projevů alergie a k úlevě. Nevyhýbejte se jim, neuškodí vám, ba naopak.

3. Pořiďte si vhodné vybavení domů

Čistička vzduchu by měla být povinným vybavením každého, kdo trpí alergií. Samozřejmě funguje jen v případě, že máte doma uklizeno, takže častému a pravidelnému úklidu se také asi nevyhnete. Čistička vzduchu ale pomůže ovzduší krásně pročistit a zbavit ho všech pylů, prachu a dalších částí, které by vás mohli dráždit.

Přečtěte si také: 11 zaručených způsobů, jak vyzrát na alergie



4. Jak se chovat venku?

Nosit u sebe kapky do nosu, sluneční brýle, vyhýbat se místům s vysokou koncentrací pylu (ano, to je někdy těžké) a stromů. Pokud nemusíte v tom nejhorším období chodit ven, raději se tomu vyhněte.



5. Přírodní cesta

Můžete to samozřejmě zkusit bez léků a zvolit přírodní cestu. To znamená, že budete často dýchat páru, která vám uleví a můžete zvolit nějaké přírodní medikamenty, jako je mořská voda.

alergieFoto: Heureka
Koupit Vincentku.

Trpíte na alergie a bojíte se příchodu léta? Zkuste naše tipy a třeba se vám uleví.

Přečtěte si také: Alergie na lepek: 8 způsobů, jak poznat, že ji máte